48. Međunarodna olimpijada iz fizike u Indoneziji: Pohvala za Dinnu Koluha iz Sanskog Mosta. “ECK Kurbegović” sponzor naše ekipe

0
SHARE

Na 48. Međunarodnoj olimpijadi iz fizike, koja je od 16. do 24. jula ove godine održana u Indoneziji, u gradu Yogjakarta, predstavnici Bosne i Hercegovine su opet ostvarili zapažen rezultat.

Mladi fizičari Bosne i Hercegovine osvojili su 2 bronzane medalje i 2 pohvale i to:

Dženan Devedžić, Gimnazija Gračanica – bronzana medalja,

Edvin Đapo, Treća Gimnazija Sarajevo – bronzana medalja,

Ajla Karišik, Međunarodna srednja škola Sarajevo – pohvala (počasna medalja),

Dinno Koluh, Unsko-sanski koledž Bihać – pohvala (počasna medalja).

Preostali član ekipe, koji nažalost nije došao do pohvale, bio je Arman Dupanović, a vođe ekipe bili su Senad Isakovic Mirsad Tunja, studenti 4. godine fizike na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu.

Članovi ekipe Bosne i Hercegovine: Dinno Koluh, Arman Dupanović, Senad Isaković, Ajla Karišik, Mirsad Tunja, Dženan Devedžić i Edvin Đapo

Iz Društva fizičara Bosne i Hercegovine srdačno se zahvaljuju sponzorima, koji su pomogli odlazak naše ekipe na ovo prestižno međunarodno takmičenje, a to su:

Vlada Tuzlanskog kantona, Vlada Kantona Sarajevo, Međunarodna srednja škola Sarajevo, AS Holding doo Tešanj, Amix doo Doboj Jug, EN projekt doo Tešanj, Emir Comerc Kurbegović doo Sanski Most, Grad Bihać, Terme doo Gračanica, Udruženje Isa-beg Ishaković, EGE Komerc Doboj Jug.

Na međunarodnom aerodromu u Dubaiju

Iz Društva fizičara BiH također naglašavaju da su zbog neadekvatne podrške nadležnih ministarstava većina članova naše ekipe morali sami kupiti karte za putovanje na Olimpijadu (što se desilo po prvi put u našoj historiji učestvovanja na Olimpijadi), te kako je jedino Vlada Tuzlanskog kantona u potpunosti finansirala put svog takmičara (Dženan Devedžić) na Olimpijadu.

Povratak ekipe očekuje se danas 26. jula (srijeda) u 13:15 na Međunarodnom Aerodromu Sarajevo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × four =