A-SDA o novoj rekonstrukciji Vlade USK

0
SHARE

Povodom današnje još jedne rekonstrukcije Vlade Unsko-sanskog kantona (USK), saopštenjem za javnost oglasila se je i najveća opoziciona partija u Skupštini USK, A-SDA, čije saopštenje za javnost prenosimo u cjelini.

Stranka demokratske aktivnosti Unsko- sanskog kantona oštro osuđuje još jednu u nizu rekonstrukcija kantonalne Vlade koje se dešavaju svakih nekoliko mjeseci, a nemaju nikakvog pozitivnog efekta već upravo suprotno, stvaraju probleme i usporavaju sve procese.

 Aktuelni premijer Husein Rošić već gotovo dvije godine ne nudi ništa osim učestalih promjena ministara ponavljajući prilikom svake nove rekonstrukcije da prethodni ministri nisu bili loši, ali da sada imenuje još bolje. Smjena ministara koje se uvijek predstavlja kao eksperte, a čije reference kasnije bivaju predmetom ismijavanja te njihovi mandati, koji se broje u mjesecima ili danima, postali su bizarna praksa koja, ne samo da je zabrinjavajuća, već i košta građane u svakom smislu.

Istovremeno, stanje u kantonu je iz dana u dan sve lošije, privredni ambijent sve gori, poljoprivrednici su u sve većim problemima, socijalna i zdravstvena zaštita potpuno nezadovoljavajuća, mladi ljudi odlaze i građani su s pravom sve ne zadovoljniji.

Smatramo da građani Unsko- sanskog kantona nisu zaslužili ovakav tretman od aktuelnog premijera i SDA koji, ne samo da nastavljaju sastavljati Vladu pod palicom ratnog zločinca Fikreta Abdića, nego i guraju Kanton u potpunu propast i gube vrijeme mijenjajući ministre umjesto da rade ono za što su dobro plaćeni, kaže se u saopštenju A-SDA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − nineteen =