A-SDA odgovorila na prozivke iz SDA Cazin

0
SHARE

Reagujući na besmislene izjave visokih funkcionera OO SDA Cazin, od kojih neki zauzimaju i najodgovornije pozicije u USK, prije svih predsjedavajući Skupštine USK Nijaz Hušić i, naročito, premijer Vlade USK Husein Rošić, OO A-SDA Cazin je medijima uputila “Reakciju na saopštenje SDA Cazin”, navodeći kako bi predstavnici ove političke partije trebalo da znaju kako je šutnja ponekad ipak zlata vrijedna.

Podsjetimo, nakon Izvještajne skupštine SDA Cazin, premijer Vlade USK Husein Rošić (SDA) je prozvao načelnika općine Cazin mr. Nermina Ogreševića (A-SDA) “da se malo uozbilji i da počne da radi u interesu građana općine Cazin”, valjda misleći kako stanovnici ove najmnogoljudnije općine u USK nisu dovoljno upućeni koliko je njihov načelnik u četvrtom mandatu Nermin Ogrešević “ozbiljan” i “koliko radi u njihovom interesu”, što, u neku ruku, predstavlja i uvredu inteligencije ovih građana, obzirom da oni najbolje znaju koliko njihov načelnik radi “u njihovom interesu”.

U pomenutoj reakciji A-SDA Cazin, između ostaloga, se kaže:

“Naša lokalna SDA do te mjere je neinformisana da ne znaju da se Stranka demokratske aktivnosti u više navrata već javno očitovala o pokretanju revizije tužbe BiH protiv Srbije za agresiju i genocid i dala svoju podršku ovom procesu. Kako ubuduće ne bi pravili ovakve ispade u medijima, vodećim ljudima u SDA Cazin toplo preporučujemo bolje praćenje dnevnih aktuelnosti na političkoj sceni, ali i bolju komunikaciju sa vlastitim predsjednikom stranke i članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem koji je o ovom pitanju obavio konsultacije s predsjednikom Stranke demokratske aktivnosti BiH mr. Nerminom Ogreševićem.

Takođe, zahvaljujemo na brizi i pažnji da A-SDA svojim imenom bude dovoljno zastupljena u vašim svakodnevnim aktivnostima.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 − 5 =