A-SDA Sanski Most: Saopštenje za javnost

0
SHARE

Portal otpor.ba dobio je saopštenje za javnost Press službe Općinskog odbora A-SDA Sanski Most, kojega prenosimo u cijelosti.

Poštovane građanke i građani Sanskog Mosta,

danas je održana šesta sjednica Opštinskog vijeća Sanski Most, a jedna od tačaka dnevnog reda bila je i inicijativa Kluba vijećnika A-SDA da se sjednice Opštinskog vijeća Sanski Most reemituju u TV signalu dan nakon sjednice Opštinskog vijeća.

Obzirom da opština Sanski Most sada ima svoj medijski RTV servis, koji je javno dobro i koji pripada svim građanima Sanskog Mosta, te koji i nema neki posebno značajan procenat vlastite proizvodnje TV programa, smatrali smo da je prijenos sjednica Opštinskog vijeća idealna prilika da se na jednom mjestu spoji nekoliko veoma bitnih stvari.

Prije svega, smatramo da građani Sanskog Mosta zaslužuju da vide ko ih i na koji način zastupa i da li su izabrani vijećnici opravdali i njihova očekivanja i ono što su govorili u predizbornoj kampanji. Pored toga, to bi pozitivno uticalo i na same vijećnike, koji bi se bolje pripremali za sjednice Vijeća, koji bi tada više pažnje posvećivali šta govore i kako govore, te bi, sve to, dovelo do veće demokratizacije odnosa u Sanskom Mostu. Naravno, ovo bi podstaklo i one vijećnike koji se nikako ne javljaju za riječ da i oni uzmu aktivnije učešće u radu Opštinskog vijeća, a ne samo da budu glasačka mašinerija, koja će pune četiri godine samo dizati ruke i ništa više.

Za ovaj prijedlog, osim predlagača A-SDA, glasali su vijećnici SDP-a, DF-a, SBiH-a i NS-a.

Nažalost, ovaj prijedlog nisu podržali sljedeći vijećnici Opštinskog vijeća Sanski Most:

SDA: Zinajda Hadžić, Mensur Seferović, Admir Velić, Sejad Seferović, Nedim Jakupović, Elmin Hasić, Almin Alagić, Jasna Bošković, Muharem Šupuk, Rajif Karajković, Elvira Serdarević, Đevad Salešević, Hilmija Avdić i Meho Talić.

SBB: Bećo Beširević, Redžo Kurbegović i Selvir Korlat.

DNS: Desanka Miljević.

Naravno da nas ovo neće pokolebati u stalnim nastojanjima da dođemo u situaciju kada će rad Opštinskog vijeća biti u potpunosti javan i kada će građani Sanskog Mosta moći da, kao i građani nekih drugih opština u USK, i slikom i zvukom prate rad izabranih vijećnika u Opštinskom vijeću Sanskog Mosta.

                                                                                                          Press služba

OO A-SDA Sanski Most

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × five =