Agan Bunić nikako da prihvati kako više nije načelnik Bužima

0
SHARE

Za Agana Bunića žal za izgubljenom načelničkom foteljom još traje. Ne stidi se on da to niti sakrije, niti umanji, već naprotiv, kako dani odmiču, on sve više i više pokazuje kako još uvijek nije prebolio težak poraz kojega je doživio 2. oktobra 2016. godine. Hajd što nije prebolio, to i nije neki problem i niko njega i ne žali zbog toga, ali on ne prestaje svojim neprimjerenim statusima na facebook profilu da obmanjuje narod i da umanjuje rad i nastojanja aktuelnog načelnika Zikrije Durakovića.

Paradoks da neko ko je predizbornu kampanju obilježio parolom U JEDINSTVU JE SNAGA, danas toliko razjedinjuje narod i to svoj narod, kojem je do jučer bio načelnik i isto tako do jučer se borio da to ponovo bude, a sve sa ciljem i programom kako to želi i radi zbog “boljitka i napretka općine Bužim i njenih građana”.

Kako se bliži 20. februar – Dan općine Bužim, kada je Predsjedništvo R BiH na čelu sa predsjednikom Alijom Izetbegovićem te ratne 1995. godine donijelo Uredbu sa zakonskom snagom o formiranju općine Bužim, Bunić ponovo napada sa svog facebook profila, a razlog je, navodno, siromašno i neprimjereno obilježavanje ovoga značajnog dana u historiji općine Bužim.

Bunić na svome facebook profilu piše:

“Ove godine godišnjicu formiranja općine Bužim dočekujemo bez posebnog programa, te mi se čini da smo ovaj značajan datum ponovo sveli na akademiju, sjednicu Općinskog vijeća i “prigodan ručak” za visoke zvanice, uz još poneki sadržaj, dakle odustalo se od modela da ovaj dan treba obilježiti sa svima onima koji čine naučni, privredni, vjerski, obrazovni, kulturni i sportski život najmlađe općine na području USK-a.”

Dakle, Bunić smatra kako program obilježavanja općine nije na nivou, kako se štede budžetska sredstva za tu veliku manifetaciju, kako je on u svoje vrijeme to odrađivao sa stilom, “visokim zvanicama” i da je njegov program trajao čitav februar.

Kada pogledamo slike iz, kako on reče, njegove arhive, vidimo da su se u tim svim danima u kadru pojavljivale uvijek iste osobe. Četvroka koju će Bužim godinama da pamti, ali, nažalost, ne po dobru: Kasim Mulalić, Amel Dizdarević, Elvir Ljubijankić i Suvad Veladžić Sekso, te dvije predstavnice nježnijeg spola: Seđida Bajrović i Jaska Mehić. Ova prva muška četvorka mu je stajala sa lijeve i desne strane i uvijek nešto govorila u uho, valjda su mu prevodili šta zvanice kažu, a ova druga ženska dvojka mu je pravila torte od pola metra, donosile malo trahane i buredžika, valjda da se nađe prvoj dami da ne mora razvijati kada radi. Sve to dovom je aminovao vrli hadži-efendija Eniz Veladžić sa Ray-Ban naočalama na glavi i torbicom Armani preko ramena. Prisutan je bio čak i lični vozač načelnika, Edis Sijamhodžić, alijas Štrampica.

Agan Bunić, čak i prilikom upućivanja čestitke svojim sugrađanima, nije mogao, a da ne napadne aktuelno rukovodstvo, što se kosi sa osnovnim postavkama lijepog ponašanja.

“Bez obzira na sve, na svu nekorektnost i neprincipijelnost trenutnih predstavnika općine Bužim, iznošenja niza neistina, poluinformacija i netačnih podataka o periodu koji je iza nas, cijenjeni sugrađani želim Vam ovim putem čestitati Dan općine Bužim, te svima vama poželjeti puno ličnog i poslovnog uspjeha u narednom periodu.”

Prilikom proslave Dana općine Bužim, bivši načelnik je nalazio i vremena za podjelu čokoladica najmlađim Bužimljanima, mada ne znamo ko li je proizvođač istih, a među inim zvanicama i dobitnicima priznanja Općine, bio je i bivši federalni premijer Nedžad Branković. Sve “po zakonu”.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

six − 4 =