Akcija: Jedan slatkiš-jedno dijete

0
SHARE

Danas je u trgovačkom centru BINGO u Sanskom Mostu organizovana akcija pod nazivom “Jedan slatkiš – jedno dijete”. Ovu humanu akciju je u djelu sprovela Mreža vijeća učenika USK (MREVUK USK), a dežurna aktivistica je bila PR Mreže Lejla Habibović.

Lejla je, inače, učenica trećeg razreda Gimnazije u Sanskom Mostu, koja nam je rekla da se ova akcija, kao jedna od konceptnih aktivnosti Mreže vijeća učenika na nivou Bosne i Hercegovine, već tradicionalno realizuje na području cijele Bosne i Hercegovine i da je cilj ovih aktivnosti prikupljanje dovoljnog broja slatkiša da bi se napravili paketići koji se poklanjaju socijalno ugroženoj djeci i ustanovama čiji su štićenici djeca.

Lejla kaže da je akcija postala prepoznatljiva, da se svake godine održava u sve većem obimu, te da će se organizovati u još nekoliko navrata do kraja ove godine.

Lejla je izrazila izuzetno zadovoljstvo pozitivnom reakcijom građana Sanskog Mosta i posjetilaca ovog trgovačkog centra, koji su uzeli nesebično učešće u ovoj humanitarnoj akciji i ovom prilikom im se je najsrdačnije zahvalila, te pozvala i ostale građane ne samo Sanskog Mosta, već i drugih gradova Unsko-sanskog kantona da uzmu aktivno učešće u realizaciji i provođenju ove humanitarne akcije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen − 7 =