Bezobrazluk mlađahnog direktora kladuškog komunalnog preduzeća

0
SHARE

Na posljednjoj 11. sjednici Općinskog vijeća Velika Kladuša, održanoj u ponedjeljak, 25.09.2017. godine, odgovarajući na vijećničko pitanje vijećnice Demokratske narodne zajednice (DNZ) Rifete Delić, dosadašnji „stručni saradnik“, a od prije mjesec dana vd direktora Javnog komunalnog uslužnog preduzeća „Komunalije“ mlađahni Anel Šahinović, magistar sa diplomom Biotehničkog fakulteta u Bihaću, kojemu je ovo prvo zaposlenje i koji ima tek dvije godine radnog iskustva, a već je imenovan na tako odgovornu poziciju, pokazao je izuzetno bahato, bezobrazno, nedostojno i neodgovorno ponašanje.

Anel Šahinović u društvu Elvire Abdić-Jelenović, predsjednice OV V.Kladuša

Na postavljeno pitanje zašto su poslovne prostorije JKUP „Komunalije“ na novoj lokaciji gdje se plaća veliki zakup, vd direktora Šahinović, inače kadar Laburističke stranke ratnog zločinca Fikreta Abdića, je bez i malo stida odgovorio da su se preselili na novu lokaciju „jer on voli komfor, voli da mu je lijepo i fino i da su to razlozi zašto su se preselili na novu lokaciju“. Mlađahni Šahinović je dodao i kako on „voli da se osjeća ugodno u tom ambijentu“. Šahinović je naglasio i kako je taj prostor „luksuzno opremio“ te da „još planira vršiti određene korekcije da mu bude još ljepše, kada dođu gosti izvana da im je lijepo, jer oni u „Komunalijama“ rade 24 sata dnevno, te da i on kao direktor zaslužuje da ima vrhunsku kancelariju“.

Kada je trebalo da odgovori na drugi dio postavljenog pitanja, koje se je odnosilo na visinu zakupnine koju JKUP „Komunalije“ plaća kako bi direktoru bilo „luksuzno i lijepo“, Šahinović je jednostavno odgovorio kako je to „poslovna tajna i kako on nema nikakvu obavezu da to kaže“, sugerišući vijećnici Delić da „svojim institucijama i špijunima, koje imaju, to istraže“.

U normalnim i uređenim državama direktor jednog javnog preduzeća, nakon ovakvih izjava, bio bi smijenjen još dok se nalazi za govornicom, ali, nažalost, kod nas će on da ostane na poziciji na koju su ga politički mešetari postavili i još će da doživi unaprijeđenje, odnosno da bude postavljen za direktora ovog komunalnog preduzeća, iako za to ne ispunjava osnovni uslov vezan za potrebne godine staža. Ali, koga to uopće briga.

Da je to tako i da je bitno samo da li te stranka „gura“, pokazuje i činjenica da je Šahinović, kao prijedlog Laburističke stranke, 19.maja ove godine na sjednici Skupštine USK imenovan za člana Upravnog odbora Univerziteta u Bihaću.

Važno je da je njemu lijepo i da on uživa u luksuzu kojega plaćaju građani Velike Kladuše.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + 7 =