Blatnjava ulica u Sanskom Mostu

0
SHARE

07.02.2017.

Na sjednici Općinskog vijeća Sanski Most, održanoj 28.12.2016. godine, odlukom SDA-SBB-DNS većine, donesena je protuzakonita odluka o davanju garancije za kredit Općinskog fonda za infrastrukturu i komunalne djelatnosti Sanski Most, a kao glavni razlog za davanje te garancije bilo je rješavanje problema kanalizacije i putne komunikacije u Željezničkom naselju u Sanskom Mostu.

Nažalost, zbog nepovoljnih vremenskih uslova od tada ništa nije urađeno, ali je odabrani izvođač radova uspio da razrovi postojeću putnu komunikaciju, tako da je stanovništvo u pedesetak kuća, koliko ih je smješteno u ovom dijelu Željezničkog naselja, potpuno odsječeno od ostatka grada.

Obzirom da je ulica potpuno blatnjava, mještani ovog dijela gradskog naselja do prve asfaltne površine dolaze u dubokim čizmama, a tek onda obuvaju obuću prikladnu za dalje aktivnosti.

U razgovoru s mještanima smo saznali da se je situacija još više pogoršala nakon topljenja snijega, obzirom da je time porastao i nivo podvodnih voda, pa su površine pod blatom sada još i veće. Također, mještani su iskazali i bojazan o mogućim posljedicama u slučaju požara ili neke druge krizne situacije, obzirom da vatrogasna, ali ni vozila hitne pomoći ne mogu da uđu u ovo naselje.

Odgovornost za ovakvo stanje svakako ide na račun čelnih ljudi Općinskog fonda za infrastrukturu i komunalne djelatnosti Sanski Most, koji ništa ne čine kako bi popravili ovo izuzetno teško stanje u Željezničkom naselju, koje se nalazi preko puta autobuske stanice u Sanskom Mostu.

Na licu mjesta smo zatekli i vijećnika A-SDA u Općinskom vijeću Sanskog Mosta, gospodina Remziju Sadića, koji je prisutnim mještanima obećao da će rješavanje ovoga problema pokrenuti već na narednoj sjednici Općinskog vijeća, koja je planirana za 16.02.2017. godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

three + eighteen =