Ćamil Duraković nepodoban za SDA čak ni na iftaru

0
SHARE

U organizaciji Udruženja građana “Podrinje” i Medžlisa Islamske zajednice Bratunac, Zvornik i Srebrenica preksinoć je, u 27. noći ramazana, u bratunačkom naselju Konjević Polje organiziran drugi veliki iftar pod imenom “Bošnjaci na Drini”, na kojemu je, prema različitim procjenama prisustvovalo između pet i sedam hiljada gostiju. Prema izjavama organizatora, iftar je organizovan za 7.100 ljudi.

Među prisutnim gostima bio je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović, bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović (SDA), predsjednik Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović (SDA), zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Safet Softić (SDA), Ramiz Salkić (SDA), potpredsjednik entiteta Republika Srpska, Adil Osmanović (SDA), ministar civilnih poslova BiH i mnogi drugi.

Međutim, pozivnicu za ovaj iftar nije dobio bivši načelnik općine Srebrenica Ćamil Duraković. Kako nije dobio pozivnicu, gospodin Duraković se nije ni pojavio na ovome iftaru, ne želeći na taj način da ovim (uglavnom) SDA organizatorima pruži još jednu priliku za poniženje, obzirom da je još uvijek otvorena rana izdaje od strane SDA u kampanji za poziciju načelnika općine Srebrenica, koju je Ćamil Duraković izgubio od kandidata srpskih stranaka Mladena Grujičića (SNSD), otvorenim negatorom genocida u Srebrenici.

Možda SDA-u ovakav Ćamil Duraković i smeta u novouspostavljenoj vlasti u Srebrenici, koju čini pet odbornika SDA, koliko i iz SNSD-a, po dva iz SDS-a i DNS-a.

Na svome facebook profilu, Ćamil Duraković je potvrdio kako nije pozvan na spomenuti iftar, ali i da je žalosno da se isti organizuje na prostoru gdje je s jedne strane „”Fatina crkva” simbol otimanja bošnjačkih prava na privatnu svojinu“, a s druge strane „prazna Osnovna škola u koju djeca iz Konjević Polja ne idu već nekoliko godina jer su im ukinuli Bosanski jezik a mi se pravimo ludi i pričamo o opstojnosti Bošnjaka u Podrinju“.

Naravno da ove riječi neće doprijeti do SDA vrhuške, jer je njima, uostalom kao i reisu-l-ulemi Kavazoviću, samo bila još jedna prilika za medijsko predstavljanje, a o sudbini naroda kojega će ostaviti iza sebe će već prestati da razmišljaju odmah poslije ostavljanja iza leđa „Fatine crkve“ i napuštanja teritorije općine Bratunac.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

seven + fifteen =