DF nastavlja da dijeli vlast u USK sa SDA i Laburistima Fikreta Abdića (Amir protiv Amira)

0
SHARE

Iako se lider Demokratske fronte (DF) Željko Komšić na sve načine trudi da ubijedi bosanskohercegovačku javnost kako je na tragu konzistentne borbe protiv politike SDA, ono što se događa u Unsko-sanskom kantonu (USK) govori sasvim drugačije.

Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte

Naime, u USK je DF čvrst i pouzdan partner vladajuće SDA-SBB-Laburističke koalicije, obzirom da Vlada Huseina Rošića (SDA) opstaje upravo zahvaljujući glasovima zastupnika DF-a u Skupštini USK.

Husein Rošić, predsjednik Vlade USK

Nakon što je zastupnica Nermina Zulić odlučila da više ne podržava ovu licemjernu politiku, napustivši DF i prešavši iz pozicije vlasti u opozicionu A-SDA, klub DF-a je u Skupštini USK ostao na tri člana. Ali, kako sada stvari stoje, taj broj bi opet mogao da bude četiri, a zastupnik koji bi to trebao da popuni je cazinski zastupnik Amir Murić, bivši SDP-ov ministar zdravstva u Vladi USK, kojega je matična stranka na zadnjem Glavnom odboru izbacila iz svojih redova, upravo zbog stranačke nediscipline i davanja podrške tzv. „autonomaškoj vladi USK“.

Naravno, Murić je podržavao aktuelnu Vladu ne zbog ideoloških, patriotskih ili za narod bitnih principa, već isključivo zbog ličnih privatnih materijalnih interesa.

Amir Murić i Almin Handanagić

Nakon što je javnost saznala da supruga ovoga cazinskog političara (Mirsada Murić), odnosno njena zdravstvena ustanova „Citološka dijagnostika dr. Murić“, od Zavoda zdravstvenog osiguranja USK, na čijem je čelu cazinjanin Almin Handanagić (SDA), na godišnjem nivou dobija preko 666.000 KM, ovih dana je potvrda materijalizacije političkog angažmana Amira Murića dobila i u informaciji da je on imenovan za vd direktora Doma zdravlja u Cazinu i to kao kadar DF-a.

Ovdje se postavlja i pitanje sukoba interesa, obzirom da će, u jednom trenutku, skupštinski zastupnik Amir Murić glasati za izvještaj, te plan i program rada ZU Dom zdravlja Cazin, kojega će podnijeti direktor Amir Murić.

Biće interesantno vidjeti kakav će kritički stav prema ovim izvještajima i planovima imati zastupnik Murić.

Amir protiv Amira…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven + ten =