EKSKLUZIVNO!!! ĐEVADU PEHADŽIĆU DŽERIJU, BIVŠEM PREDSJEDNIKU NADZORNOG ODBORA UNSKO-SANSKIH ŠUMA ĆE SE IPAK SUDITI!

0
SHARE

SAZNAJEMO – PROŠIRUJE SE OPTUŽNICA U PREDMETU MUSLIMOVIĆ ĐEVAD I OSTALI ZA KRIMINAL U UNSKO-SANSKIM ŠUMAMA

 

Naš portal ekskluzivno saznaje da će u predmetu Đevad Muslimović i ostali kojima se pred Kantonalnim sudom u Bihaću sudi za kriminal počinjen u USK šumama optužnica biti proširena na bivšeg predsjednika Nadzornog odbora USK šuma Đevada Pehadžića poznatijeg kao Džeri iz Ključa, inače bliskog prijatelja i saradnika Muslimovića.

Pehadžić je u periodu 2010. – 2014. godina obnašao dužnost predsjednika Nadzornog odbora Unsko-sanskih šuma, a u tom periodu donio je niz diskutabilnih odluka na štetu ovog preduzeća. Bio je predmet istrage zajedno sa Muslimovićem i ostalima, ali se tada bukvalno „izvukao“ zahvaljujući njegovom kumu koji je visokorangiran u SIPA-i i koji je njegov predmet stavio „pod tepih“.

Znamo da su od Pehadžića u pomenutoj istrazi izuzeti mnogobrojni dokumenti i mobilni telefon, a sada su nastale nove okolnosti i izjave svjedoka da je Pehadžić također uzimao novac od drvoprerađivača za finansiranje izbornih kampanja 2012. i 2014. godine i  situacija kada visokorangirani službenik SIPA-e ne može da djeluje pa je pitanje dana kada će optužnica u ovom predmetu biti proširena na Đevada Pehadžića iz Ključa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen − ten =