Izgorio „Bingo“ u Mostaru

0
SHARE

U požaru koji je izbio sinoć oko 20,00 sati, u potpunosti je izgorio veliki tržni centar „Bingo“, jedan od najvećih u državi, koji se nalazi u mostarskom naselju Vrapčići, odmah uz magistralni put M-17. Vatra u objektu je buknula dok je objekat još radio i dok su se u njemu nalazili kupci.

„Cijela vatrogasna jedinica je na terenu, ali ne možemo ništa učiniti. Stopostotna je šteta. Cijela konstrukcija je već urušena i ne može se ništa tu spasiti“, kazao je noćas u izjavi za AA komandir Profesionalne vatrogasne jedinice grada Mostara Petar Jurić.

On je naglasio da je policija uspjela isprazniti objekat nevjerojatnom brzinom i da nisu unutra nikoga zatekli, ali je zbog specifične situacije i omamljivanja dimom intervenisala i hitna služba, te je na jedno kraće razdoblje bio blokiran i magistralni put M-17.

„Bilo je opasnih situacija, bilo je i eksplozija, vjerovatno od plina, ali niko nije stradao. Šteta je ogromna, na žalost, ništa nismo mogli učiniti. Cijeli prostor je blokiran, svi objekti u blizini su osigurani i biće pod nadzorom vatrogasnih jedinica dok to bude potrebno“, dodao je Jurić.

O uzroku požara, koji je munjevitom brzinom progutao tržni centar Bingo, zasad niko ne želi ni govoriti. To je ono što će utvrditi istražni organi nakon što bude završen policijskih uviđaj, ali se već sada pretpostavlja da je požar buknuo u skladištvu ovog trgovačkog centra, te da je šteta stopostotna.

U MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona zasad nemaju više informacija o posljedicama, kao ni o uzrocima požara.

Ljudevit Marić, portparol MUP-a HNK kazao je da će više informacija biti poznato nakon što se požar ugasi, a policija obavi uviđaj.

Vatrogasci će i tokom noći pratiti situaciju kako bi u potpunosti ugasili vatru, a nakon čega će uslijediti istraga o uzroku i pričinjenoj šteti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen − 7 =