Kamo dalje, rođače… Nepotizam u Domu zdravlja Ključ

1
SHARE

Direktorica Doma zdravlja Ključ Sabina Hadžić, od kada je imenovana na poziciju direktora ove zdravstvene ustanove, ponajviše se bavi pitanjima koja nemaju veze sa menadžerskim upravljanjem institucijom od životnog značaja za građane. Kada je preuzela poziciju direktora prije nešto više od dvije godine Dom zdravlja Ključ nije imao finansijskih, kadrovskih i tehničkih problema. Bahatost i loše menadžersko upravljanje direktorice Sabine Hadžić doveli su Dom zdravlja Ključ u najtežu poziciju od rata do danas. Rezultate lošeg rada ili nerada prve osobe ove institucije imamo u činjenicama da je Dom zdravlja Ključ danas dužan dobavljačima, radnicima i drugim davaocima usluga.

Jedna od pojava koje su rezultat (ne)rada direktorice Sabine Hadžić jeste činjenica da su međuljudski odnosi u Domu zdravlja Ključ na nivou ispod nule. Naši izvori iz Doma zdravlja Ključ potvrđuju da je teško pronaći dva ljekara u ovoj instituciji koji međusobno komuniciraju, zabilježeni su i slučajevi da se smjene rada i raspored zadataka određuju samoinicijativno, pauze traju i do sat vremena, a nezadovoljstvo građana je sve veće.

Sve navedeno kulminiralo je nakon nepotizma direktorice Sabine Hadžić, kada je u Dom zdravlja Ključ zaposlila novog ljekara Aldijanu Hegić, inače svastiku svog bližeg rođaka Amira Hadžića. Radi čitalaca podsjećamo da je Amir Hadžić bivši ministar obrazovanja u Vladi USK, a sada savjetnik Načelnika općine Ključ.

Dok ključki kadrovi traže bilo kakve veze da ostanu u Sarajevu ili Tuzli zbog nepostojanja mjesta za njih u Domu zdravlja Ključ, doktorica Sabina Hadžić autokratski dovodi ljekare sa strane koji „bez knjige“ ne propisuju lijekove. Naše navode potvrđuju činjenice da su privatne ustanove u Ribniku (RS) i Sanskom Mostu pored pedijatrice u Ključu pune djece iz Ključa, da pacijentice iz Ključa pored ginekologa u Ključu preglede obavljaju u Bihaću ili Sanskom Mostu (samo oko 10% pacijentica iz Ključa dolazi na preglede u Dom zdravlja Ključ) itd. O ovim temama ćemo posebno pisati.

Do kad će se ljekari učiti na građanima Ključa? Do kad će Dom zdravlja Ključ finansirati specijalizaciju neznalicama koje će kasnije putem politike otići do većih kliničkih centara i postati novi „balabani“!?

U Ključu nezadovoljstvo raste iz dana u dan i pitanje je da li će ovakvi karijeristi prestati sa nepotizmom i drugim pojavama koje uništavaju život u ovoj maloj općini!

1 COMMENT

  1. Ma dajte,ovako je u ključkom Domu zdravlja od rata. Nema ljekara, previše administrativnog osoblja itd. Ova žena je došla jer Ključ svi zaobilaze u širokom luku, pa smo imali sreće da je uopšte htjela doći. Ključanima je najveći problem što u slučaju ozbiljnijeg pregleda prvo moraju ići u Sanski Most, pa ih onda iz Sanskog Mosta šalju u Bihać. Nedavno se poteglo to pitanje, i ovo pisanje je čini mi se pisanje po direktivi, osveta što se neko drznuo da pokuša nešto promijeniti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + 13 =