Ključ: PARKOMATOM PROTIV RAZVOJA

0
SHARE

Najnoviji primjer gušenja privrede dolazi nam iz općine Ključ koja, nažalost, ionako spada u red najnerazvijenijih općina u državi.

Firma „Tempic F&A“ iz Ključa je možda najuspješnija firma u ovoj maloj općini, poznata kao najveći investitor u svojoj općini u posljednjih 20 godina. Jedna od takvih investicija je bila i izgradnja respektabilnog hotela i tržnog centra u Ključu, koji bi u perspektivi trebao biti među okosnicama razvoja općine Ključ.

Međutim, čim je istoimeni tržni centar „stao na noge“ i počeo normalno da radi općina Ključ se pobrinula da gotovo pred ulaz tržnog centra postavi parkomat kojim će naplaćivati parking na zemljištu koje po svim zakonima pripada tržnom centru, odnosno pomenutoj firmi. Građani Ključa već negoduju i iskazuju ljutnju zbog činjenice da prilikom dolaska u kupovinu još moraju platiti i parking.

U razgovoru sa pojedinim građanima Ključa vidjeli smo ogorčenost i izraze nezadovoljstva na ovakav potez lokalnih vlasti, a saznajemo da u firmi „Tempic F&A“ ne kriju razočarenje zbog ovako lošeg i nepromišljenog poteza lokalne vlasti.

Jedno je sigurno, a to je da je ovo loš potez i loša poruka budućim investitorima koji bi eventualno ulagali na području ove općine u kojoj su dosadašnji vlastodršci uništili sve što se moglo uništiti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 15 =