KO A-SDA USK: Rošiću podnesi ostavku

1
SHARE

Povodom još jednog neodržavanja planirane sjednice Skupštine Unsko-sanskog kantona, Kantonalni odbor Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA) oglasio se je saopštenjem za javnost, koje prenosimo u cijelosti.

“Jutros je Husein Rošić izgubio još jednu bitku sa dnevnim redom i bio je prinuđen da odgodi sjednicu Skupštine USK-a. Drugi put u zadnjih nekoliko dana postalo je jasno da skupštinska većina postoji još samo u glavi kantonalnog premijera.

Imaginarna Rošićeva koalicija nije u stanju da se složi oko puke formalnosti poput tematike skupšinske sjednice, a Premijerovo nastojanje da nam svako malo dokaže da ima podršku za svoje egzibicije dovelo je kanton do potpune paralize.

Bilo bi zabavno gledati svakosedmični triller “skupljanje većine za dnevni red” da u pitanje nije dovedena egzistenicija gradjana USK.

Bez funkcionalne vlasti nema razvoja, ugrožene su plate, isplate poticaja za poljoprivrednike, naknade za porodilje… Pitanje je dana kad će naš kanton – koji već danas živi od imaginarnog Rošićevog budžetskog suficita – stati na rubu bankrota.

Stoga jos jednom pozivamo Huseina Rošića da po prvi put u svojoj karijeri bude odgovoran i podnese ostavku. Niko, ni poslanici, a vjerujemo ni građani, ne žele više biti dio njegovog privatnog cirkusa. Kolaps našeg kantona može biti spriječen, ali samo uz pomoć “dnevnog reda” kojeg nam – očigledno – trenutni premijer ne može osigurati.”

1 COMMENT

  1. Pa ko su ti ljudi. Ustvari neljudi. Mafijasi i kokosokradice koji kupise diplome sa narodnim parama. E sad ja nas pitam. Ko smo mi. Da takvima dozvolimo da nas u mozak j..u. Hoce li nama ko pomoci…. sami smo odgovorni. Probudi te se….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × one =