Koga lažu Željko i Neka?

0
SHARE

Prije tri dana u Sarajevu je održan zajednički sastanak delegacija Socijaldemokratske partije (SDP) BiH i Demokratske fronte (DF), predvođenih predsjednicima Nerminom Nikšićem i Željkom Komšićem, na kojem su konkretizovane aktivnosti na okupljanju lijevih i građanskih političkih opcija, nevladinih organizacija, intelektualaca i mladih “u front za skidanje sa vlasti aktuelne nacional – političke oligarhije”.

U tom smislu je dogovorena “koordinacija i redovni sastanci zajednički klubova zastupnika i delegata SDP-a i DF-a na svim nivoima”.

Obzirom na postojeću jasno cementiranu situaciju u Unsko-sanskom kantonu (USK), u kojem DF, zajedno sa SDA, SBB-om, te Laburističkom strankom ratnog zločinca Fikreta Abdića čini vladajuću koaliciju, a SDP je partija u opoziciji, opravdano se postavlja pitanje provodivosti jedne od odluka dvojice lidera o „redovnim sastancima zajedničkih klubova zastupnika i delegata SDP-a i DF-a na svim nivoima“.

Dvojbene su i namjere Željka Komšića, iznesene u jednom od zaključaka sastanka da se „na izborima 2018. skine nacionalistički koncept vlasti“, a trenutno ga u USK tako zdužno podržava i na taj način ostavlja na vlasti, a Kanton i narod gura u sve veću krizu.

Ili su pomenuta dva lidera, kao i do sada, svo svoje djelovanje sveli na Kanton Sarajevo i tako ušli u poznatu matricu po kojoj je jedna općina „vrednija od deset (pardon, osam) drugih općina“?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − 18 =