Na konferenciji za novinare, A-SDA ponovo zatražila ostavku premijera Huseina Rošića

0
SHARE

Nakon što ni danas nije održana 28. sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona, zastupnici opozicione Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA) su u prostorijama Kantonalnog odbora A-SDA u Bihaću održali konferenciju za novinare, na kojoj su naglasili da je i današnje neusvajanje dnevnog reda pokazatelj i razlog da premijer Husein Rošić i njegova Vlada podnesu ostavku.

Predsjednik Kluba zastupnika A-SDA u Skupštini USK Rasim Pajić je rekao kako je „Vlada USK svojim neradom dovela Kanton u vrlo tešku situaciju, što nije pošteno prema građanima“.

Obzirom da je danas prijedlog Vlade USK bio da se u dnevni red sjednice Skupštine uvrsti i tačka na kojoj bi se razmatrala mogućnost prodaje drvne industrije „Sanica“ zainteresovanom kupcu „HAMDO-GROUP“ d.o.o. Sarajevo, zastupnik A-SDA Admir Hadžipašić je izjavio kako je taj prijedlog nezakonit, obzirom da nisu ispoštovani kriterijumi kod odabira strateškog partnera.

„Znamo svi da ima još zainteresiranih ponuđača, koje se bave drvnom industrijom, ali se nudi firma koja ima betonaru u Sarajevu, dok se drugi strateški partneri, koji se bave ovom djelatnošću. odbacuju“, rekao je Hadžipašić.

Govoreći o predloženom Budžetu USK za 2017. godinu, zastupnik Hajrudin Halilović je rekao kako isti nije ravnomjerno raspoređen, uzimajući za primjer neravnopravnu zastupljenost Bihaća u predloženom Budžetu. Halilović je od Vlade USK zatražio da prebaci namjenska sredstva namjenjena Kantonalnoj bolnici „dr.Irfan Ljubijankić“.

Zastupnici A-SDA u Skupštini USK su se osvrnuli i na poražavajuću činjenicu da se u posljednje vrijeme vanredne sjednice Skupštine USK održavaju uglavnom noću, naglašavajući da je i za večeras u 18,00 sati zakazana još jedna vanredna sjednica Skupštine USK.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven + 19 =