Nastavljeno osipanje Demokratske fronte (DF)

0
SHARE

Skoro da ne prođe niti jedna sedmica, a da se iz Demokratske fronte (DF) ne iščlani jedan ili više vijećnika ili zastupnika na različitim nivoima vlasti. Tako je bilo i ovaj put. Naime, ostavke na sve stranačke funkcije podnijeli su izuzetno uticajni članovi, predvođeni šefom Kluba zastupnika Demokratske fronte (DF) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damirom Bećirovićem, a uz njega, ostavke su podnijeli i delegatkinja DF-a u Domu naroda Parlamenta FBiH i zastupnica u Skupštini Tuzlanskog kantona Lejla Didik-Sarajlić, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Jasmin Kadić i zastupnica u Supštini Tuzlanskog kantona Nedžada Avdić.

Glavni razlog podnesenih ostavki je neslaganje sa načinom na koji se provodi takozvana “reorganizacija” stranke, kao i neslaganje sa ljudima koji su odabrani da tu “reorganizaciju” sprovedu. U konkretnom slučaju, radi se o reorganizacije stranke u Tuzlanskom kantonu, obzirom da ljudi koji sprovode tu reorganizaciju do sada nisu imali nikakve veze s DF-om ili se povezuju s najkriminalnijom strujom unutar SDA.

Kako je ova DF-ova četvorka navela u svojoj ostavci, “Nakon ovakvih odluka predsjednika stranke i Predsjedništva DF-a, sada je više nego evidentna mogućnost da se organizacija DF-a na području Tuzlanskog kantona stavi pod kontrolu spomenute struje SDA”.

“U Tuzlanskom kantonu reorganizacija stranke prepuštena je ljudima koji su učlanjeni prije 15 dana i koji se povezuju sa SDA, kao što je Šarić koji je imenovan za povjerenika u Tuzli, a koji je bio dio skandala na Univerzitetu u Tuzli. Isto tako je i sa gospodinom Samirom Nurićem koji učestvuje u procesima reorganizacije, a znamo da ga je na poziciju rektora postavila SDA”-izjavio je Sead Kadić, zastupnik u Parlamentu FBiH.

Kako su naglasila ova četiri zastupnika, pošto su kao kandidati DF-a osvojili direktne mandate u skupštinama i parlamentima gdje trenutno obavljaju dužnosti zastupnika, ništa se neće promijeniti i oni će svoje djelovanje na ovim funkcijama i dalje nastaviti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 − 3 =