Nedima Zulić napustila DF i prešla u A-SDA

0
SHARE

Danas u 14,00 sati je u prostorijama Kantonalnog odbora A-SDA USK održana konfrencija zaštampu koju su održali predsjednika A-SDA mr. Nermin Ogrešević, predsjednik KO A-SDA USK Jasmin Emrić i Nedima Zulić, dosadašnja zastupnica Demokratske fronte u Skupštini USK.

Tom prilikom je doktorica Nedima Zulić potpisala pristupnicu za učlanjenje u Stranku demokratske aktivnosti (A-SDA), što automatski znači da klub A-SDA sada u Skupštini USK ima sedam zastupnika, koliko i do sada najbrojniji klub SDA.

Da je u Klubu DF došlo do određenih nesuglasica i razmimoilaženja bilo je jasno na vanrednoj 14. sjednici Skupštine USK, kada gospođa Zulić nije podržala imenovanje novih „ekspertskih“ ministara u rekonstruisanoj Vladi USK, nakon čega je potpredsjednik DF-a Ekrem Prošić-Maršal izvršio strahovit pritisak na doktoricu Zulić, pa je potom održana i 15. vanredna sjednica Skupštine USK.

U međuvremenu, doktorica Zulić jedonijela konačnu odluku da više ne učestvuje u podršci Vladi USK koju su izabrali i zastupnici Laburističke stranke osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića. a kako je Demokratska fronta donijela odluku da i dalje ostane u koaliciji sa SDA i Laburističkom strankom, zastupnica Zulić je odlučila napustiti ovu političku partiju.

Obzirom na današnja dešavanja, ostaje da se vidi kakav će odnos snaga da bude na za sutra zakazanoj 26. sjednici Skupštine USK i da li aktuelna manjinska SDA-SBB-DF-LS Vlada USK i dalje ima 16 ruku podrške za nastavak svoga rada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

one + 5 =