Benjamin Ključanin – Benjo je novi šef stručnog štaba NK “Podgrmeč”

0
SHARE

Danas je održan sastanak predstavnika Uprave NK “Podgrmeč” iz Sanskog Mosta sa dosadašnjim i novim trenerom prve ekipe ovoga sanskoga kluba, koji se nalazi u izuzetno teškoj sportskoj i financijskoj situaciji.

Provodeći odluku sa sinoćnje sjednice Upravnog odbora, vd predsjednik Uprave NK “Podgrmeč” Hikmet Aganović, zajedno sa članovima Uprave Ismetom Saleševićem, Muhamedom Huzejrovićem i Šemsudinom Habibovićem, obavili su razgovore sa dosadašnjim trenerom prve ekipe, mladim stručnjakom Feridom – Feđom Kuželjom, koji vrijedi za jednoga od najperspektivnijih mladih trenera u Bosni i Hercegovini i novim šefom struke Benjaminom – Benjom Ključaninom, nakon čega je saopšteno da prvu ekipu preuzima Ključanin, dok će Kuželj da vodi mlađe kategorije – kadete.

Dogovoren je i modalitet isplate neisplaćenih plata treneru Kuželju, a on se je odrekao iznosa od 1.000 KM i to je donirao Podgrmeču. Ovo je svakako hvale vrijedan potez mladoga stručnjaka, koji je i na taj način pokazao koliko mu je, u stvari, stalo do voljenog kluba.

Glavni zadatak nove Uprave je opstanak Podgrmeča u Drugoj ligi FBiH – Zapad, te je to i postavljeno kao glavni zadatak novom šefu stručnog štaba.

Do kraja sedmice bi se trebala izmiriti i dugovanja prema treneru i igračima, kako bi nova polusezona mogla da starta neopterećena starim dugovanjima prema onima od kojih se očekuju pozitivni rezultati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × 5 =