Nijaz Kadirić najavio vanredne izbore za načelnika općine Sanski Most, a Rezak Hukanović povratak u prostor Kina Sana

0
SHARE

U emisiji „Intervju s povodom“, koja je večeras u 20,15 sati emitovana na TV 101 Prijedor, gost urednika emisije i vlasnika televizije TV101 Rezaka Hukanovića bio je kantonalni zastupnik Nijaz Kadirić (SBB).

Između ostalog, analizirajući trenutnu političku situaciju u Sanskom Mostu, Nijaz Kadirić je rekao kako je uzročnik svakog zla u Sanskom Mostu federalni zastupnik Asim Kamber (SDA), koji svojim metodama ucjena stanovnika ovoga grada se svakodnevno lično bogati, a taj lijepi grad raseljava i uništava.

Kadirić je izjavio kako „ove godine moramo imati vanredne izbore za načelnika općine Sanski Most“, ne objasnivši na koji način to misli provesti, ako se ima u vidu da većinu u Općinskom vijeću lokalnoj SDA itekako daje i njegova politička partija SBB, sa svoja tri vijećnika, koji su i danas pomogli SDA-u da se usvoji novi Poslovnik o radu Općinskog vijeća na štetu nekoliko opozicionih partija.

Nijaz Kadirić se je upustio i u predviđanje stanja u USK na Općim izborima 2018. godine, naglasivši kako će najveći pad doživjeti SDA, dok će sve ostale političke partije, izuzev A-SDA, da ostanu na istom ili da padaju. Jedino je predvidio rast A-SDA, obzirom na njenu konstantni i istrajnu politiku od izbora 2014. godine i njenog nekoaliranja sa Laburističkom strankom ratnog zločinca Fikreta Abdića.

Gospodin Rezak Hukanović je prvi put u javnost iznio informaciju da je na sudu dobio presudu protiv Općine Sanski Most, kojom ga moraju ponovo vratiti u prostor u Kino Sana, u kojem je sada smještena RTV SANA. Hukanović je rekao da Televizija 101 ostaje u Prijedoru, ali da će u Sanski Most da prebaci dopisništvo. Također je najavio i podnošenje privatne tužbe protiv bivšeg načelnika općine Sanski Most Mustafe Avdagića, koji je „sve potpisivao“, kako je izjavio Hukanović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − 5 =