Nijaz Kadirić napustio SBB i pristupio nonoosnovanom Nezavisnom bloku

0
SHARE

Jučer je u sali Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Sarajevu osnovana nova politička partija u Bosni i Hercegovini. Nakon višemjesečnih detaljnih i pomno planiranih priprema i zvanično je osnovan Nezavisni blok (NB).

Na prvoj konvenciji i osnivačkoj skupštini, za predsjednika Nezavisnog bloka izabran je zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Senad Šepić, rođeni Cazinjanin sa stalnim mjestom boravka u Sarajevu.

U saopćenju za štampu, navodi se kako su na prvoj konvenciji predstavljeni ljudi koji će činiti novi politički projekat, kao i detalji Platforme o oslobađanju i pokretanju BiH, ideje sa kojima Nezavisni blok građanima želi ponuditi drugačiji, pošteniji, stručniji i odgovorniji pristup u politici.

Na konvenciji su bili delegati iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a među oko 150 delegata iz Unsko-sanskog kantona bila je i brojna ekipa iz sanskog Mosta, predvođena dosadašnjim zastupnikom SBB-a u Skupštini USK i bivšim vd predsjednikom Općinske organizacije SBB Sanski Most Nijazom Kadirićem, koji će, kako je ranije napisao na svome facebook profilu, biti lider ove nove političke partije u gradu na obalama Sane.

Kadirić je bio i glavni organizator odlaska Sanjana na osnivačku skupštinu Nezavisnog bloka.

Na ovaj način Nijaz Kadirić se je i formalno distancirao od politike SBB-a, koji sada u Skupštini USK ostaje sa samo dva zastupnika, ali će ipak imati svoj Klub zastupnika, obzirom da je članom 19. Poslovnika Skupštine USK definirano da „Klub može formirati politička stranka sa najmanje dva poslanika u Skupštini.“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 − one =