NK Podgrmeč pred izbacivanjem iz lige

0
SHARE

Nogometni klub Podgrmeč iz Sanskog Mosta nalazi se u izuzetno teškoj materijalnoj i svakoj drugoj situaciji. Uprava kluba, koja je odlukom Skupštine kluba imenovana u februaru ove godine i koja, shodno važečem Statutu kluba, broji 15 članova, uopšte ne radi svoj posao, ne sastaje se i ne obavlja osnovne aktivnosti zbog čega je i izabrana.

Faruk Alagić – predsjednik Upravnog odbora NK Podgrmeč

Prvi čovjek kluba i predsjednik Upravnog odbora Faruk Alagić uopšte ne zakazuje sjednice Uprave, obzirom da je od 21.marta ove godine zamrznuo svoj status na čelu Uprave, a Skupština, čiji je predsjednik Fikret Muhić, uopšte ne reaguje na takvo stanje.

Fikret Muhić – predsjednik Skupštine NK Podgrmeč

Posljednji sastanak Uprave kluba, koji je bio zakonski važeći i koji je imao kvorum, održan je davnog 09. marta ove godine i od tada se više ništa ne dešava.

Utakmice se odigravaju i obaveze izmiruju isključivo zahvaljujući neformalnom angažmanu nekolicine članova kluba i, prije svega, uplatama iz budžeta Općine Sanski Most, koje su uglavnom redovne i koje koliko-toliko održavaju ovaj klub u životu. Nažalost, osim dva donatora iz Njemačke, koji su uplatili donaciju u ukupnom iznosu od 15.000 KM, a koji su to uradili zahvaljujući sanskom privredniku Hikmetu Kurbegoviću i bivšem načelniku općine i sadašnjem članu Uprave kluba dr. Mustafi Avdagiću, više se ništa nije uradilo po pitanju pronalaženja novih donatora.

S druge strane, poznato je da klubu prijeti blokada računa od strane nekoliko subjekata (JP Vodovod i kanalizacija, JKP SANA-u stečaju, Porezna uprava FBiH, KVIM Company Sanski Most, Fradska dvorana, Elektroprivreda BiH i drugi), a poznato je da je strmoglavljenje kluba počelo nakom prošlogodišnje blokade računa kluba od strane JKP SANA-u stečaju, nakon čega je Podgrmeč i ispao iz Prve lige Federacije BiH.

Da li će sadašnji predsjednik kluba Faruk Alagić, inače drugi čovjek JKP SANA-u stečaju, koji je već više od dva mjeseca u nekakvom „zaleđenom stanju“ da uradi nešto kako bi Podgrmeč spasio ili će, zajedno sa ostalim članovima Uprave, od kojih neki nisu došli ni na jedan od do sada održanih sastanaka, mirno gledati da klub propada, ostaje da se vidi. Možda čak i za vikend, kada Podgrmeč treba da igra prvenstvenu utakmicu u Bosanskoj Otoci protiv ekipe Sloge.

Igrači izražavaju sve veće nezadovoljstvo, jer ni prema njima nisu izmirene obaveze za mjesec april, a neki od njih čak prijete i bojkotom subotnje utakmice, što bi po automatizmu značilo izbacivanje Podgrmeča u najniži rang takmičenja.

Da li će jedan od simbola Sanskog Mosta to i da doživi ili će se Uprava kluba konačno trgnuti i početi da radi svoj posao, ostaje da se vidi i to vrlo brzo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × one =