NK Podgrmeč: Prozivka igrača i početak priprema. Prvi trening u utorak. Raspored jesenjeg dijela sezone

0
SHARE

Danas je, u sklopu početka priprema za novu takmičarsku sezonu u okviru Druge lige Federacije BiH-Zapad, na stadionu NK Podgrmeč u Sanskom Mostu izvršeno prvo okupljanje i sastanak s igračima.

Šefu stručnog štaba Benjaminu Ključaninu se je na ovaj prvi poziv odazvalo 15 igrača, dok su ostali igrači, koji su proljetos izborili opstanak u ovom rangu takmičenja, opravdali svoj izostanak. Podsjećamo, zbog neodlaska na posljednju utakmicu takmičenja u Prvoj ligi FBiH, iz koje je Podgrmeč lani ispao, Nogometni/Fudbalski savez je kaznio Podgrmeč sa -6 bodova, ali je ozbiljnijim pristupom u proljetnom dijelu sezone i angažmanom Benjamina Ključanina za šefa stručnog štaba, Podgrmeč sezonu završio na odličnom 9. mjestu, obzirom na sva dotadašnja dešavanja.

Prvi trening je zakazan za utorak u 18,30 sati.

Naravno, do početka nove sezone potrebno je atabilizirati stanje i u rasutoj Upravi kluba, izabrati novog predsjednika, obzirom da je sadašnji predsjednik Farko Alagić podnio ostavku, zatim usvojiti Pravilnik o stimulativnim i disciplinskim mjerama, napraviti spiskove djece koja se takmiče u mlađim kategorijama, usvojiti novi Statut kluba, te izvršiti određene radove na terenu, koji je potpuno izgorio, obzirom da je klubu cijelo ljeto isključena voda, jer Uprava nije ispoštovala dogovor sa JP „Vodovod i kanalizacija“ o odgođenom plaćanju prispjelih obaveza.

Podgrmeč prvu utakmicu u novoj sezoni igra 19.08.2017., kada mu i goste dolazi ekipa Brekovice iz istoimene bišćenske mjesne zajednice.

  1. kolo

2. kolo

3. kolo

4. kolo

5. kolo

6. kolo

7. kolo

8. kolo

9. kolo

10. kolo

11. kolo

12. kolo

13. kolo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven − five =