Nova CNC mašina u kompaniji CNC LAB Sanski Most

0
SHARE

Kompanija CNC LAB d.o.o. iz Sanskog Mosta danas je svome mašinskom parku dodala izuzetno savremenu petoosnu glodalicu renomiranog američkog proizvođača HAAS Automation Inc.

Iako postoji nepune dvije godine, kompanija CNC LAB d.o.o. koja uz korištenje savremene CNC (Computer Numerical Control – upravljanje pomoću računara) tehnologije kompletnu proizvodnju izvozi na zapadnoevropsko (uglavnom njemačko) tržište, bilježi izuzetno brz i uspješan razvoj. Danas je nabavljena već peta CNC glodalica i to petoosna, model HAAS UMC-750, koja će omogućiti izradu komplikovanijih komada, uz zagarantovanu i traženu tačnost i visoku preciznost.

Inače, kompanija CNC LAB se bavi isključivo obradom metala, a nastala je kao plod udruživanja financijskih i stručnih kapaciteta vlasnika Hikmeta Kurbegovića i njegovog poslovnog partnera, mašinskog inžinjera Amera Škiljana, što je rezultovalo izuzetno brz razvoj u veoma kratkom vremenu i zapošljavanje skoro dvadesetak radnika, uglavnom mladih ljudi koji su nedavno završili svoje srednjoškolsko obrazovanje.

Da kompanija CNC LAB ima izuzetno brz poslovni razvoj govori i podatak da je prije manje od pola godine nabavljena još jedna CNC mašina i to glodalica VF9, koja je omogućila obradu komada većih dimenzija.

Inače, proizvodni pogon kompanije CNC LAB se nalazi u krugu građevinske kompanije „Emir Komerc Kurbegović“, koja je također u vlasništvu Hikmeta Kurbegovića, koja dugi niz godina uspješno posluje i trenutno zapošljava oko 90 radnika u sektoru građevinarstva.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × four =