Nova pobjeda Damira Džumhura

0
SHARE

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nastavlja da pruža dobre partije i da pobjeđuje na ATP turniru u Dubaiju. Nakon jučerašnje senzacionalne pobjede protiv trećega igrača svijeta i prošlogodišnjeg osvajača ovoga turnira, Švajcarca Stena Wawrinke, Damir je danas, nakon sat i 16 minuta igre, pobijedio 36. igrača svijeta Španca Marcela Granollersa-Pujola, rezultatom 2:0, po setovima 6:3 i 6:4.

Ovom pobjedom, Damir je izjednačio rezultat u međusobnim susretima i sada je 1:1.

U četvrtfinalu ovoga turnira Damir Džumhur se sastaje sa Holanđaninom Robinom Haaseom (29 godina), 66. igračem na ATP listi, koji je u osmini finala bio bolji od petog nosioca na ovome turniru, Čeha Tomasa Berdycha.

Susret između Haasea i Džumhura se igra sutra, sa početkom u 12,00 sati, a ukoliko bi i sutra pobijedio, Damir Džumhur bi u polufinalu ovoga prestižnog turnira igrao protiv boljeg iz susreta Verdasco – Monfils.

Inače, ATP turnir u Dubaiju je iz serije 500, a pobjedom u četvrtfinalu, Damir Džumhur je već osvojio novih 45 ATP bodova i 34.100 američkih dolara. Ovom pobjedom, Damir sada ima 719 ATP bodova i popraviće svoj plasman za najmanje 7 mjesta na listi najboljih svjetskih tenisera. Eventualnom pobjedom u četvrtfinalu, Damir bi osvojio 90 ATP bodova i 65.655 dolara.

Turnir se igra od 1993. godine, a do sada ga je najviše osvajao Roger Federer, čak 7 puta (posljednji put 2015. godine), a potom slijedi Novak Đoković sa 4 osvojene titule (posljednja je iz 2013., kada je u finalu pobijedio Čeha Tomasa Berdycha). Davne 1996. godine, ovaj turnir je osvoji i Goran Ivanišević, pobijedivši u finalu Španca Alberta Costu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × three =