Novi krajiški magistri

0
SHARE

Jučer je u Mostaru, u sportskoj dvorani „Midhat Hujdur – Hujka“ u Sjevernom logoru,  održana svečana promocija diplomanata i magistranata Univerziteta „Džemal Bijedić“, koji su diplome stekli u protekloj akademskoj godini, a Univerzitet u Mostaru ove godine s ponosom obilježava i 40 godina postojanja i rada.

Na početku promocije, nakon himne, prisutnima se obratio rektor Univerziteta prof. dr. Sead Pašić, koji je čestitao diplomantima i magistrantima na postignutom uspjehu, te poručio kako je postala tradicija da se promocija svih diplomanata i magistranata na Univerzitetu održava zajedno.

“Nadamo se da ste u proteklom periodu u našem okruženju stekli znanja, ali i ljudske vrijednosti, kao i poznanstva koja će vas usmjeriti u daljem životu. Iskreno vam želim brzo zaposlenje u struci, ali ako želite i nastaviti dalje obrazovanje, da to bude na našoj instituciji”, kazao je rektor Pašić.

Od deset promovisanih magistara nauka, dvojica dolaze iz Bosanske Krajine, odnosno iz Cazina i to Nermin Kljajić, magistar pravnih nauka i Admir Hadžipašić, također magistar pravnih nauka.

Nermin Kljajić, magistar pravnih nauka

Admir Hadžipašić, magistar pravnih nauka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × one =