Odgođene i 32. sjednica Skupštine USK

0
SHARE

Za danas zakazana 32. sjednica Skupština Unsko-sanskog kantona (USK) završena je prije nego je i počela, obzirom da ni ovaj put nije bilo dovoljno ruku za izglasavanje dnevnog reda.

Za razliku od 31. sjednice, koja je trebalo da bude održana u petak, a što se također nije desilo, jer dnevni red ni tada nije bio usvojen, današnja sjednica je okončana već na sastanku Kolegija, obzirom da već tu nije mogao da se postigne dogovor o početku sjednice.

Sekretarica Skupštine se je samo pojavila u skupštinskoj sali i prisutnim zastupnicima, poput učiteljice u školi učenicima, saopštila da “sjednice danas neće biti i da idu svojim kućama“.

Ovim je kriza vlasti u Unsko-sanskom kantonu dostigla vrhunac i jedini izlaz bi bio da premijer Husein Rošić (SDA), obzirom da je sada evidentno kako nema podršku većine zastupnika, podnese ostavku i otvori mogućnost za neke druge političke kombinacije, koje bi ovaj kanton pokušale da izvuku iz duboke krize u koju je upao zahvaljujući neprincipijelnoj vladajućoj SDA-SBB-DF-LS koaliciji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − sixteen =