Održan nastavak Skupštine NK „Podgrmeč“, kompletirana Uprava i izabran predsjednik

0
SHARE

Sinoć je u prostoru sale Općinskog vijeća u Sanskom Mostu održan nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine NK „Podgrmeč“, na kojoj je 25 prisutnih, od ukupno 30 članova, koliko Skupština broji, kompletiralo sastav Upravnog odbora i izabralo predsjednika i potpredsjednika Kluba.

Prema prijedlogu Upravnog odbora, kojega je Skupština jednoglasno usvojila, za predsjednika Kluba izabran je Faruk Alagić, inače zaposlenik JKP „Sana“, a za njegovog potpredsjednika Ismet Salešević, privatni poduzetnik.

Faruk Alagić – predsjednik NK “Podgrmeč” 

Ismet Salešević – potpredsjednik NK “Podgrmeč”

U svome nastupnom govoru, novoizabrani predsjednik Kluba Faruk Alagić je težište stavio na budući način funkcionisanja Kluba, naglasivši da je ovo, vjerovatno, najteža situacija u kojoj se je Klub do sada našao, te da je Podgrmeč, praktično, pred stečajem. Prioritet nove Uprave kluba je ostanak u Drugoj ligi FBiH-Zapad i konsolidovanje financijske situacije.

Gospodin Alagić je posebno naglasio transparentnost u radu, kao i pronalaženje modusa prema kojima bi se Klub samofinansirao, obzirom da sredstva planirana u budžetu Općine u iznosu od 80.000 KM nisz dovoljna za normalno funkcionisanje Kluba.

Šemsudin Habibović podnosi Informaciju o radu Upravnog odbora

Član Upravnog odbora Šemsudin Habibović podnio je Informaciju o radu Upravnog odbora u periodu od 07.02 do 22.02.2017. godine, naglasivši da je u pomenutom periodu od 15-tak dana održano 7 sastanaka Upravnog odbora, ukratko obavijestivši Skupštinu o, do sada, poduzetim koracima i odlukama koje su donesene. Informacija je ocijenjena vrlo transparentom i jednoglasno je usvojena, uz konstataciju da je to primjer kako treba i u buduće raditi.

Nakon sjednice Skupštine, dobrovoljnim donacijama članova Skupštine i Upravnog odbora, prikupljeno je 850 KM financijskih sredstava, a akcija će se nastaviti i u narednim danima.

(Fotografije: Besim Islamčević “e.sana”)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × five =