Održan sastanak Uprave NK Podgrmeč sa igračima i šefom stručnog štaba

0
SHARE

Sinoć je u Općinskoj vijećnici u Sanskom Mostu održan sastanak Uprave NK Podgrmeč sa igračima i šefom stručnog štama Feridom-Feđom Kuželjom.

Sastanku je prisustvovao i općinski načelnik gospodin Faris Hasanbegović.

U konstruktivnom i otvorenom razgovoru prezentovano je trenutno izuzetno teško stanje u kojem se klub nalazi, te dogovoreni naredni koraci koji će pomoći da se takvo stanje i promijeni.

Nova Uprava kluba, koja se još uvijek upoznaje sa detaljima izuzetno teške situacije u kojoj se najpoznatiji sanski sportski kolektiv nalazi, već je počela s konkretnim potezima, a prvi od njih je da je sa Elektrodistribucijom dogovoreno da se odmah uključi struja u prostorije Podgrmeča, obzirom da je ista, zbog neplaćanja obaveza, bila isključenja.

Kako je, prema nalazima Nadzornog odbora kluba, koji je početkom sedmice prezentovan i Skupštini kluba, dug Podgrmeča po raznim osnovama, peko 152.000 KM, a obaveze do kraja 2017. su oko 129.000 KM, novi Upravni odbor je donio odluku da se svaka od navedenih stavki posebno i detaljno razmotri, kako bi se vidjelo na koji način se ta obaveza može i treba riješiti.

Obzirom da pripreme za početak nove polusezone još uvijek nisu počele, a trebale su odavno da počnu, sa igračima i šefom stručnog štaba je dogovoreno da se već danas u 15,30 sati održi prvi trening, kako bi igrači koliko-toliko bili spremni za prvu utakmicu koju Podgrmeč igra 04. marta na domaćem stadionu protiv ekipe Ključa, a radi se o neodigranoj utakmici iz jesenjeg dijela prvenstva.

Novi sastanak Uprave kluba sa igračima i stručnim štabom je u subotu 18.02.2017. godine, do kada bi se morala obezbijediti sredstva za isplatu dugovanja prema treneru i igračima, koji su iznijeli teret protekle polusezone.

Načelnik Općine gospodin Faris Hasanbegović je dao punu podršku nastojanjima nove Uprave da zavede red u funkcionisanju kluba, napominjujući da će Općina i dalje da pomaže NK Podgrmeč, ali da se svaka marka, koja se iz Budžeta prebaci na račun Podgrmeča mora i opravdati kroz relevantne izvještaje i uz predočenje validnih računa, što se poklapa sa usvojenim modusom rada nove Uprave kluba.

Uprava je izrazila nadu i da će se u narednom periodu vratiti i povjerenje stanovnika Sanskog Mosta, ali i privrednika, prema Podgrmeču, kako bi ovaj klub izašao iz krize u koju je doveden nesavjesnim radom dosadašnjih rukovodstava kluba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + six =