Općinsko vijeće Ključ nije usvojilo izvještaj JP “UKUS” Ključ

0
SHARE

Iako se ovih dana osuđeni direktor JP “UKUS” Ključ Ibrahim Zukanović pokušava opravdati za teško stanje u ovom preduzeću i svu krivicu prebaciti na prethodne direktore, Općinsko vijeće Ključ, kao osnivač ovog javnog preduzeća, ipak ne smatra tako. Koliko je sposoban ovaj osuđenik, govori i činjenica koju je saznao naš portal, a to je da Ibrahim Zukanović spada u red rijetkih ljudi koji imaju najduži studentski staž na jednom od najlakših fakulteta (Fakultet političkih nauka).

Naime, saznajemo da na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Ključ nije usvojen izvještaj o radu „UKUSA“ za 2016. godinu, čime je praktično negativno ocijenilo rad samohvalećeg direktora i čovjeka koji u Ključu ima impozantne rezultate kada je u pitanju finansijska blokada javnih preduzeća, jer iza sebe ima blokirana javna preduzeća „Radio Ključ“ i „Ukus“ Ključ.

Općinsko vijeće je iznijelo niz primjedbi na rad menadžmenta i upravljačkih struktura „UKUS“-a i s tim u vezi odmah pokrenulo proceduru za razrješenje Skupštine preduzeća koja bi dalje trebala provesti postupak razrješenja Nadzornog odbora, odnosna neuspješnog direktora.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 2 =