Općinu Ključ potresaju skandali – Dvojica bližih saradnika Načelnika Zukanovića osuđeni na zatvorske kazne

0
SHARE

Općinu Ključ ovih dana potresaju ozbiljni skandali! Dvojica bližih saradnika Načelnika Ključa Nedžada Zukanovića (SDP) osuđeni su na zatvorske kazne zbog zloupotrebe položaja i službenih ovlaštenja. Radi se o Amiru Hadžiću– Savjetniku Načelnika Općine Ključ, inače nekada visoko pozicionirani kadar SDA i bivši ministar obrazovanja USK, a osuđen je i direktor ključkog vodovoda o čemu smo ranije već pisali. Savjetnik Hadžić je inače napustio SDA nakon što ga je Nedžad Zukanović (SDP) zaposlio kao svog savjetnika.

Da stvari budu gore u posljednje vrijeme Općinu Ključ su često posjećivali policijski istražitelji u postupku istražnih radnji koje se, kako saznajemo iz izvora bliskih Općini Ključ, vode protiv Načelnika Nedžada Zukanovića (SDP) zbog umiješanosti u činjenju određenih krivičnih djela. Slijedom toga, policijski istražitelji su od Načelnika izuzeli mobilni telefon sa SIM karticom i još nekoliko ličnih stvari.

Sve navedeno se negativno odražava na poslovanje javnih institucija u općini Ključ, na zaposlenicima je sve veći pritisak, a pozitivne energije za rad je sve manje. Zabrinjavajuća je i činjenica da u općini Ključ sve više kasne isplate ličnih primanja radnika, a da glavnu riječ vode samo oni koji su istomišljenici sa Načelnikom Zukanovićem. U zadnje vrijeme su sve prisutnije pritužbe građana koje na ulazu u općinu redovno dočeka neko od njegovih istomišljenika u funkciji nezvaničnog bodiguarda, a ako bi se neko pobunio bilo bi mu zaprijećeno za takvo ponašanje, a prije neki dan zabilježen je i fizički obračun između dva radnika općine, ali ovaj događaj još istražujemo…

Nezvanično saznajemo da je i sam Načelnik Zukanović osuđen uvjetno na godinu dana, više informacija uskoro…a zaključujemo da općina Ključ postaje arhiva krivičnih presuda i mjesto za uhljebljenje ljudi sa kriminalnom prošlošću.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + seventeen =