Podgrmeč na startu sezone dočekuje Brekovicu

0
SHARE

Danas je u Travniku obavljeno žrijebanje i definisan raspored odigravanja utakmica Druge nogometne lige Federacije BiH.

Ekipa Podgrmeča iz Sanskog Mosta u prvom kolu na svome stadionu dočekuje ekipu Brekovice iz istoimene bihaćke mjesne zajednice, a u drugom kolu ide u goste ekipi Bratstva iz Bosanske Krupe, dok im u trećem kolu dolazi ekipa Radnika iz Donjeg Vakufa.

Utakmice 1. kola jesenjeg dijela prvenstva su na rasporedu 19. i 20. augusta.

Podsjetimo da je Podgrmeč prošlo prvenstvo započeo sa izrečenom disciplinskom mjerom od strane Nogometnog/Fudbalskog saveza FBiH od -6 bodova, obzirom da nije otputovao na jednu od gostujućih utakmica.

Nažalost, iako su sve ostale ekipe koje se takmiče u istoj ligi kao i Podgrmeč već uveliko u pripremnom procesu, Podgrmeč još nije obavio ni prozivku igrača, nije produžen ugovor sa šefom stručnog štaba Benjaminom Ključaninom, a glavni krivac za to je Uprava kluba, odnosno njeno najuže rukovodstvo, koje jednostavno ne saziva sastanke još od marta ove godine i ne ispunjava svoje osnovne zadatke.

Prema informacijama s kojima raspolažemo, uskoro bi se trebala održati vanredna skupština kluba, na kojoj bi bila izvršena zamjena neaktivnih članova Uprave svježim kadrovima, a moguće je da bude izabrano i novo rukovodstvo kluba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen + 18 =