Podgrmeč otpočeo pripreme za proljetnu sezonu

0
SHARE

Danas je šef stručnog štaba NK Podgrmeč iz Sanskog Mosta Ferif-Feđa Kuželj, izvršio prozivku i obavio prvi trening u sklopu priprema za nastavak takmičarske sezone 2016./2017.

I pored izuzetno teške materijalne situacije u kojoj se klub nalazi, vjerovatno najtežoj od njegovog osnivanja, na prvi trening je došlo 18 igrača, što govori da ti mladi momci još uvijek nisu odustali od želje da u nastavku prvenstva u sklopu Druge lige FBiH, grupa Zapad, odigraju najbolje i najspremnije što mogu, te pokušaju da obezbijede ostanak u ovom rangu takmičenja.

Kao što je sinoć i obećala, nova Uprava je obezbijedila priključak struje u prostorije kluba, a sada pod hitno treba rješavati problem grijanja, te uplatu duga poreznoj upravi FBiH, zatim kotizacija Sportskim savezima FBiH i USK, te obaveze prema treneru i igračima iz jesenjeg dijela sezone, obzirom da oni, osim obećanja, nisu ni marke zvanično dobili.

Nažalost, gradom kruže svakakve i ne baš tako lijepe priče o dosadašnjem radu prethodne Uprave kluba, tako da financijsko poslovanje u prošloj (i ne samo prošloj) godini treba u potpunosti rasvijetliti.

Podgrmeč prvu takmičarsku utakmicu igra već 04. marta, kada je na programu odigravanje neodigrane utakmice posljednjeg 13. kola jesenjeg dijela prvenstva protiv ekipe Ključa, koja se na tabeli nalazi iznad posljednjeg Podgrmeča, a nakon toga, 11.marta, kada i zvanično počinje proljetni dio prvenstva, Podgrmeču u goste dolazi još jedna ekipa s dna tabele, Bratstvo iz Bosanske Krupe.

U ovom trenutku, Podgrmeč zauzima posljednje 13. mjesto na tabeli Druge lige FBiH-Zapad sa samo 2 osvojena boda, dok 12. Ključ ima 7, a 11. Bratstvo iz Bosanske Krupe 9 osvojenih bodova. Treba napomenuti da je Podgrmeč sezonu počeo sa minusom od 6 bodova, kao posljedicu kazne NS FBiH zbog neodigravanja utakmica iz prethodne sezone.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × 5 =