Raspada li se vladajuća većina u Općinskom vijeću Sanski Most

0
SHARE

Od održanih Lokalnih izbora u oktobru prošle godine, na osnovu koalicionog sporazuma, većinu od 18 vijećnika u Općinskom vijeću Sanskog Mosta čini 14 vijećnika SDA, 3 vijećnika SBB-a i jedna vijećnica DNS-a Marka Pavića.

Do danas je ta većina funkcionisala poprilično homogeno. Međutim, na današnjoj 7. sjednici Općinskog vijeća Sanskog Mosta, na tački dnevnog reda „Izmjena Regulacionog plana „Lijeva obala 1““, došlo je do različitog glasanja ne samo u okviru vladajuće koalicije, već i u okviru kluba SDA.

Naime, prilikom odlučivanja o tome treba li lokalnom investitoru Sinanović Šefiku – Šeri dozvoliti promjenu spratnosti pri izgradnji poslovnog objekta u samom centru rada sa sadašnjih P+1 na traženih P+3, osim konstantno homogenih 13 vijećnika opozicije (A-SDA-SDP-DF-NS), kada su u pitanju bitne tačke dnevnog reda, za prihvatanje ove inicijative predsjednika Kluba A-SDA u Općinskom vijeću Šemsudina Habibovića, glasala su i dva vijećnika SBB-a (Redžo Kurbegović i Bećo Beširević), te vijećnik SDA Sejad Seferović.

Time je, sa 16 glasova „za“ ova inicijativa o Izmjeni Regulacionog plana „Lijeva obala 1“ dobila potrebnu većinu vijećnika Općinskog vijeća Sanski Most.

Ostaje da se vidi da li je ovo samo izolovan slučaj ili se radi o početku jednog nezaustavljivog procesa, što se čini više vjerojatnom opcijom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 2 =