Sagradili hotel u minskom polju!

0
SHARE

Kada je prije nekoliko godina Javno preduzeće ŠPD „Unsko – sanske šume“ na teritoriji općine Ključ u mjestu Lanište, započelo investiciju i gradnju hotela sa sportskim terenima i pratećim sadržajima, mještani Ključa su bili iznenađeni činjenicom da se ovaj hotel nalazi tik pored minskog polja koje se proteže duž šume Lanište.

Investicija je zagovarana na način da je hotel sam po sebi opravdan, tek da samo radnici „Unsko – sanskih šuma“ provode odmore u njemu, radnička druženja i sportske igre.

Drugi argument je bio da ako tu sagrade hotel, država BiH i nadležni organi će prije završiti kompletne aktivnosti na razminiravanju terena.

Hotel je završen, godine prolaze, a deminerska noga još nije kročila u minsko polje Lanište. Optimistični Ključani nisu očekivali da će se sve to tako sporo odvijati.

Još uvijek minama zagađeno Lanište također je u vrhu prioriteta u Ključu, tim više što na toj lokaciji ima izgrađen hotel, sportski teren, a posebno je zabrinjavajuća činjenica da se nedaleko od te lokacije zaustavljaju autobusi u prolazu, te postoji mogućnost da neko od putnika sasvim slučajno uđe u minirano područje.

Iako je potencijalna opasnost prepoznata, zabrinutost za sigurnost građana još uvijek sama po sebi nije dovoljna da se ovaj problem definitivno riješi, a do tada Unsko – sanski kanton će jedini u svijetu imati bizarnu situaciju, minsko polje i do njega novosagrađeni hotel.

Upravnik hotela Đevad Muslimović

Hotel sada služi za stranačka savjetovanja SDA stranke, jer je poznato da se kod sadašnjeg upravnika radničkog doma i optužrnika za teški kriminal, te nesuđenog SDA mandatara Vlade USK Đevada Muslimovića sakupljaju visokopozicionirani kadrovi SDA Asim Kamber, Amir Avdić, a čest gost je načelnik Ključa Nedžad Zukanović i bivši kriminalizirani predsjednik Nadzornog odbora „Unsko – sanskih šuma“ Đevad Pehadžić.

Đevad Pehadžić

Javna je tajna da pojedini političari koriste hotel Lanište za upražnjavanje potreba sa ljubavnicama.

Ostaje pitanje da li će hotel postati hotel ili će ostati stranačko-kuplerajsko savjetovalište.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − four =