Sanski Most: Općinski službenik HADŽIĆ IRFAN napao općinskog vijećnika

0
SHARE

Danas u popodnevnim satima nam se je obratio vijećnik u Općinskom vijeću Sanski Most i predsjednik Kluba A-SDA Sanski Most Šemsudin Habibović, sa djelimično snimljenim video materijalom u kojem se vidi napad općinskog službenika Hadžić Irfana, šefa odsjeka za ekonomski razvoj i investicije, na njega, a sve se je dešavalo u prisustvu načelnice Službe za razvoj, poduzetništvo i resurse, Mevlide Deumić.

Prema riječima Habibovića, on je danas oko 13,30 sati, u stvari, došao u zgradu Općine Sanski Most (bivša ŠIP-ova direkcija), kako bi sa jednim od dva referenta za obnovu stambenog fonda i infrastrukturu Bilajbegović Jasminom ili Talić Senadom, razgovarao o problemu koji ima povratnica Atlija Sofija, obzirom da su radovi na njenoj kući u Staroj Rijeci urađeni veoma nekvalitetno i mimo projektne dokumentacije, te da krov kuće već prokišnjava.

Obzirom da je gospođa Talić još danas na godišnjem, a kako je gospodin Bilajbegović, prema riječima gospođe Deumić, otišao kući prije kraja radnog vremena, nikoga ne pitavši, ona se je ponudila da pomogne gospodinu Habiboviću i, da ne bi razgovarali u hodniku, uvela ga u prvu slobodnu kancelariju Hadžić Irfana.

Prema riječima, Habibovića, iako je samo jednom dolazio kod Hadžića po pitanju informacije za asfaltiranje lokalnog puta u naselju Naprelje, ovaj ga je odmah verbalno napao riječima „ja tebe odavno čekam“, jer su njemu, navodno, poslije dolazili stanovnici Naprelja sa nekim dodatnim pitanjima.

Irfan Hadžić je potom, prema riječima Habibovića, poprilično zapjenuto krenuo prema njemu s ispruženom šakom, pominjeući i nekakvu politiku, ali je, očigledno uvidjevši ogromnu razliku u konstituciji i odlučnosti Habibovića da se baš ne povlači pred svakim budžetskim uhljupom, ostao na sigurnoj distanci. Kako reče Habibović: „I bolje mu je što je tako postupio. Za njegovo dobro“.

Habibović ističe zaista korektan odnos načelnice Službe, gospođe Deumić, koja je naredila Hadžiću da prekine i da se vrati u svoju kancelariju, a Habibovića je, potom, uz dužno izvinjenje, ugostila u drugoj kancelariji.

Nažalost, ovo je još jedan primjer kako se danas ponašaju sigurno uhljebljeni budžetski paraziti, poput Irfana Hadžića, koji smatraju da su resursi kojima raspolažu njihova lična imovina ili imovina koju im je babo ostavio u amanet, a ne da sve to, pa čak i mjesečnu platu, primaju iz budžeta kojega pune svi građani općine Sanski Most.

Jadno je i žalosno ko sve odlično živi na grbači ovoga naroda…

U video prilogu je prikazan sami kraj opisane rasprave, kada je Irfan Hadžić već postao svjestan da se sve ovo snima, te je značajno ublažio retoriku, a isti smo dobili od gospodina Habibovića.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 3 =