Saopštenje KO SDP USK povodom rekonstrukcije Vlade USK

0
SHARE

 

Povodom nedavne vanredne sjednice Skupštine Unsko-sanskog kantona, Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije želi izraziti svoje nezadovoljstvo kršenjem svih normi parlamentarne prakse, uključujući Ustav USK i Poslovnik Skupštine USK, ali i zbog činjenice da je ova sjednica produkt, u kafani, napravljene većine SDA, SBB, DF i Laburističke stranke, saopćeno je iz KO SDP USK, piše Patria.

Radi toga, Klub poslanika SDP BiH u Skupštini USK je odbio učestvovati u tako režiranoj političkoj farsi i dati podršku ponuđenim rješenjima, jer nije ispunjen ni minimum regularnosti, ali i kompetentnosti, izabranih prilikom tzv. ”rekonstrukcije” vlasti.

Tokom glasanja, jedan poslanik iz kluba SDP BiH samoinicijativno je dao podršku rekonstrukciji Vlade USK, protivno stavu kluba SDP, o čemu će organi Kantonalnog odbora SDP USK, u skladu sa Statutom, provesti odgovarajući postupak, a o rezultatima postupka članstvo SDP BiH i javnost će biti blagovremeno obaviješteni.

Također, želimo obavijestiti građane USK da nismo na bilo koji način učestvovali u kreiranju, sada već ”rekonstruisane” Vlade USK, čija su pojedina kadrovska rješenja ispod svakog nivoa i ne daju minimum garancija za uspješno vođenje vrlo važnih resora u Vladi USK.

Takav neodgovoran pristup ovako važnim pitanjima smatramo i uvredljivim prema mladim i obrazovanim ljudima, koji su potrošili veći dio svoga života na obrazovanje i usavršavanje, sa željom da svojim znanjem daju doprinos razvoju Unsko-sanskog kantona, ali se nakon ove vanredne sjednice Skupštine, sigurno osjećaju razočarani, podcijenjeni i nepotrebni.

SDP BiH ni ubuduće neće biti dio loših rješenja, a našu podršku mogu očekivati isključivo kompetentni i nekorumpirani kadrovi, spremni da pošteno rade u interesu svih građana USK, pri tome lišeni svih ličnih i stranačko-rodbinskih interesa, stoji u saopćenju Kantonalnog odbora SDP USK.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

eight − 3 =