Saopštenje za javnost A-SDA

Na danas održanoj press konferenciji u Kantonalnom odboru Stranke demokratske aktivnosti USK, zastupnica u Skupštini USK dr. Nedima Zulić svečano je potpisala pristupnicu s kojom postaje član A SDA.

Kako je tom prilikom istaknuo predsjednik A SDA BiH mr. Nermin Ogrešević, Klub A SDA na ovaj je način ojačan u svakom smislu.  –„Mi  kontinuirano radimo na jačanju kapaciteta naše političke stranke i to je vidljivo iz rezultata našeg političkog djelovanja u proteklih devet godina.  Naravno, ljudski kapaciteti su nam na prvom mjestu i pridruživanje dr. Zulić našem timu smatramo važnim iskorakom“, rekao je.

Za dr. Nedimu Zulić, kako je kazala, ovo je bilo pitanje ličnog izbora i vlastite odluke kojoj je prethodilo aktivno sudjelovanje u političkom životu Unsko- sanskog kantona. –„Moj politički rad usmjeren je, prije svega, na dobrobit ovog kantona i njegovih građana.  Tim Stranke demokratske aktivnosti prepoznatljiv je po konkretnim radnim rezultatima i projektima za građane, a mi nešto stariji znamo koliko je važno ne gubiti vrijeme i šta znače konkretni projekti“, istaknula je.

Na pitanja novinara da li će prelazak dr. Nedime Zulić utjecati na promjene u Skupštini USK ili smjene u Vladi, predsjednik A-SDA BiH mr. Ogrešević je odgovorio;-„ Mi u A-SDA dijelimo mišljenje većine građana da ne možemo biti zadovoljni stanjem u našem kantonu u niti jednom segmentu. Ali istovremeno, smatramo da je ovaj mandatni period na određen način već potrošen. Naravno, odgovorno snosimo svoju političku odgovornost i kao opozicija i na bilo koji drugi način koji se stavi pred nas. Ono na čemu je naš fokus jeste jačanje stranke i pripreme za izbore koji nas očekuju 2018. godine.“

KO ASDA USK

Press služba