Saopštenje za javnost KO A-SDA USK

0
SHARE

Povodom aktuelnih dešavanja u posljednjih dvadesetak dana, a naročito povodom najavljenog štrajka upozorenja prosvjetnih radnika USK i neoglašavanja premijera USK Huseina Rošića, KO A-SDA USK ponovo poziva premijera Rošića da podnese ostavku. Saopštenje prenosimo u cijelosti.

Kantonalni odbor Stranke demokratske aktivnosti je nekoliko puta pozivao premijera Rošić Huseina da podnese ostavku, međutim jasno je svima, a narodu najjasnije da premijer iz fotelje nikad neće otići sam.

Nažalost saučesnici premijera u uništavanju Krajine i protjerivanju Krajišnika iz Krajine su i poslanici u Skupštini koji su podrška premijera Rošića i njegovih dosadašnjih vlada, a bilo ih je nekoliko.

Prije 20 dana smo posljednji put pozvali premijera da baš taj dan podnese ostavku zbog reakcije naroda, a prije svega i njegovu hajku prema ministru unutrašnjih poslova i komesaru policije zbog posjete predsjednika RS-a Milorada Dodika, premijer se na to mudro oglušio i svjedoci smo da se danas niko i ne sjeća te posjete. Svjedoci smo i da se malo ko sjeća svih Rošićevih ministara i njegovih silnih eksperata, tako je u smjenama promijenio dva ministra obrazovanja, sada je na toj poziciji treći ministar ali ni on nije ekspertno spriječio probleme u obrazovanju.

Ono što je još tužnije i sramotno da odluku sindikata obrazovanja da održi štrajk upozorenja vlast šuti, a premijer kojeg su već nazvali „facebook premijer“ nije se oglasio čak ni statusom na društvenim mrežama što je njemu svojstveno.

S obzirom da se ne zakazuje ni sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona, niti se premijer Rošić oglašava na svom facebook profilu, ostaje nam da zajedno sa profesorima čekamo objavu statusa premijera ili da pojedini zastupnici koji podržavaju premijera u njegovom „facebook vođenju“ Vlade USK shvate u kojem pravcu to ide.

Na kraju, s obzirom da još ne možemo vjerovati da se premijer nije oglasio, pitamo se, da li je ipak podnio ostavku?

Press Služba 
KO A-SDA USK

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 5 =