Sastanak načelnika Sanskog Mosta s privrednicima

0
SHARE

Danas je u maloj kino sali u Sanskom Mostu održan sastanak načelnika općine Sanski Most Farisa Hasanbegovića, te njegovog pomoćnika Amera Mezetovića i načelnice Službe za razvoj, poduzetništvo i resurse Mevlidom Deumić sa sanskim privrednicima, obrtnicima i predstavnicima obrazovnih ustanova. Od 99 pozvanih, skupu je prisustvovalo samo 25 privrednika.

Bilo je riječi o mogućnostima poslovne i svake druge saradnje sa privrednicima i drugim instucijama Republike Turske, a sve je posljedica posjete turskog ambasadora u BiH Halduna Koča Sanskom Mostu 18.02. ove godine, kao i o projektima koji su podržani od strane UNDP-a i Vlade Švajcarske.

Također, bilo je riječi i o promjenama u obrazovnom sistemu, obzirom da privrednici baš i nemaju neku korist od netom svršenih srednjoškolaca, koji, nažalost, nisu sposobni da zauzmu svoje mjesto u proizvodnji za zanimanje za koje su se školovali. Razlog svemu tome je izuzetno loše vršenje praktične nastave, te je naglašeno da se praktična nastava mora odvijati u realnim uslovima u okviru stvarnih privrednih subjekata.

Naglašeno je da se ovakvi sastanci trebaju odvijati makar jednom mjesečno i mimo sastanaka Privrednog savjeta općine Sanski Most.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − 6 =