SBB napustio koaliciju sa SDA u USK

0
SHARE

Kao što smo to i jučer nagovještavali (http://otpor.ba/2017/05/10/sbb-napusta-sda-u-usk/), na danas održanoj sjednici KO SBB-a USK-a, a po pitanju trenutne političke situacije na USK i učešća SBB-a u vlasti na kantonu, donesena je odluka da ova politička partija prestane davati podršku manjinskoj vladi Huseina Rošića i preporučeno je da se pokuša formirati nova parlamentarna većina u Skupštini USK.

Saopštenje SBB-a prenosimo u cijelosti.

Uprkos brojnim upozorenjima KO SBB USK-a, a u vezi sa ponašanjem određenih poslanika iz vladajuće SDA i dovođenjem u pitanje funkcionisanje cjelokupne vlasti na kantonu, KO SBB USK-a donosi odluku o prestanku davanja podrške trenutnoj vlasti na kantonu i istovremeno apelujemo na druge političke subjekte ako su u mogućnosti da naprave drugu parlamentarnu većinu radi stabilnosti kantona, mi smo spremni podržati manjinsku vladu.

Ovim putem također napominjemo naše članove i građane da smo do sada bili stabilizirajući faktor i podržavali rad izvršne vlasti. Ne želimo i nećemo biti dio politike koji se bavi isključivo kadrovskim pitanjima i ne želimo da naš rad dovede funkcionisanje kantonalnih institucija pod znak pitanja.

Trenutnoj vladajućoj političkoj stranci dali smo i previše vremena da riješe unutarstranačke probleme koji već mjesecima blokiraju rad kantona.

Za kraj poručujemo trenutnoj vlasti da se počnu baviti problemima naših građana i budžetskih korisnika koji se svakodnevno gomilaju.

SBB USK-a će na narednoj sjednici donijeti smjernice daljnjeg djelovanja poslanika SBB-a u Skupštini Unsko-sanskog kantona.” – kaže se u Saopštenju objavljenom na zvaničnoj web stranici SBB-a.

Da li će se otkazivanja saradnje SDA-u nastaviti i u općinama kantona u kojima su ove dvije stranke u koaliciji, ostaje da se vidi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × one =