SBB opet spašava SDA-DF-laburističku Vladu USK

0
SHARE

U sali Skupštine Unsko-sanskog kantona (USK) upravo je u toku drugi pokušaj održavanja 31, skupštinske sjednice, a do sada je usvojen dnevni red i u toku je obrada druge tačke dnevnog reda (Zastupnička pitanja i inicijative).

ZA izglasavanje dnevnog reda bilo je 17 zastupnika, PROTIV je bio jeda (Admir Hadžipašić (A-SDA), SUZDRŽANIH je bilo 10, dok dvojica zastupnika ne prisustvuju današnjem radu Skupštine (Hajrudin Halilović A-SDA i Amir Murić DF).

Manje-više, cijeli dnevni red je prožet izvještajima i planovima rada raznoraznih kantonalnih institucija, tako da ni ova sjednica Skupštine USK neće donijeti ništa novo u smislu poboljšanja života građana ovoga kantona.

Međutim, prateći proces usvajanja dnevnog reda, ipak su se mogle uočiti neke stvari i otkloniti neke dileme, koje su lebdile u zraku, naročito od trenutka kada je Kantonalni odbor SBB USK „otkazao dalju podršku SDA-u u Skupštini USK“, što se je pokazalo kao obično zamagljivanje očiju građanima kantona, obzirom da se ništa nije promijenilo u radu ovoga podijeljenog kluba u Skupštini USK. Naime, i dalje Asim Kamber putem svoga daljinskog upravljača diriguje kako će da glasaju Merisa Šušić i Admir Mušanović, dok je Nijaz Kadirić ostao slobodan strijelac.

Na ovaj način je ovo dvoje SBB-ovih zastupnika ponovo spasilo Vladu premijera Huseina Rošića (SDA), koja još ima podršku DF-a i Laburističke stranke zločinca Fikreta Abdića.

Prilikom podjele mjesta u skupštinskim komisijama, dvojica zastupnika Laburističke stranke (Beganović i Kantarević) su dobili čak šest pozicija, što je u potpunoj suprotnosti sa njihovim i učešćem drugih političkih partija u Skupštini, a daleko više od partija koje nisu dio skupštinske većine.

Šta se iza svega ovoga krije, ostaje da se vidi, mada se po skupštinskim kuloarima šire priče kako bi, u ovom slučaju, bilo krajnje vrijeme da se u sve ovo uključe i istražni organi, obzirom da je na sceni neviđena trgovina uticajem i naplaćivanje velikih novaca za podršku ovoj „manjinskoj vladi“.

A, narod…? Šta njih briga za narod. Oni tu i nisu radi naroda, već isključivo radi zadovoljavanja vlastitih interesa.

Na sceni je nova – stara skupštinska većina: SDA – SBB – DF – Laburistička stranka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × one =