Tako je govorila Elvira Abdić-Jelenović, kćerka ratnog zločinca

0
SHARE

Ovih dana su u Skupštini USK ponovno previranja oko vječite teme: ko ima većinu u istoj, ko na taj način kontroliše Vladu USK i ko, na kraju krajeva, diriguje tokove života i rada u najzapadnijem dijelu Bosne i Hercegovine.

Sve do 28. sjednice Skupštine USK, koja je održana (ili je trebalo da bude održana) jučer, skupštinsku većinu je sačinjavala „julska koalicija“, koju su činili SDA (7 od 10)-DF (komplet-4)-SBB (2 od 3)-Laburistička stranka (komplet-2)-odmetnuri SDP-ovac Amir Murić. Prelaskom zastupnice Nedime Zulić iz DF-a u redove A-SDA, došlo je do potpune blokade rada Skupštine, obzirom da sada oba bloka (blok koji podržava Vladu nastalu kao produkt podrške Laburističke stranke osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića i blok koji se suprotstavlja bilo kakvoj saradnji sa strankom koja slijedi ideje ratnog zločinca) imaju po 15 ruku.

Predsjednica Laburističke stranke je gospođa Elvira Abdić-Jelenović, inače kćerka osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića i delegat hrvatskog naroda u Domu naroda Federacije BiH u proteklom mandatu.

Ovih dana društvenim mrežama kruži snimak emisije banjalučke Alternativne televizije (ATV), gdje je gošća u emisiji „1 na 1“ bila upravo gospođa Abdić-Jelenović i u kojoj je izrekla nekoliko teza koje govore kako ta politika, nastala na zločinu i želji da se ovaj dio Bosne i Hercegovine odvoji od matice, još uvijek nije zanemarena.

Stav predsjednice Laburističke stranke o logorima ili “sabirnim centrima”, kako ih ona zove i o Srebrenici. Po njoj, broj žrtava je preuveličan i to za nekoliko hiljada.

Interesantna su razmišljanja predsjednice Laburističke stranke, inače koalicionog partnera SDA u Skupštini USK, o njenim koalicionim partnerima, o SDA i o osnivaču SDA i prvom predsjedniku BiH Aliji Izetbegoviću.

Prema onome što je tada rekla Elvira Abdić-Jelenović, u zapadnoj Bosni je izvršen „napad na narod“ i prije formiranja AP „Zapadna Bosna“, ali pod tim „napadom“ ona ne podrazumijeva napad agresora na Bihaćki okrug, već očito nešto sasvim drugo…

Iako niko ne spori gospođi Abdić-Jelenović da se ona etnički izjašnjava kako hoće, to njoj ne daje za pravo da vrijeđa najbrojniji narod u BiH, govoreći kako je on nastao „u ratu i na jednoj sjednici“.

Evidentno je da gospođi Abdić-Jelenović treba organizovati i dodatne instrukcije iz historije, kako one dalje, tako i one bliže, jer u tom slučaju ona ne bi tvrdila kako „u zadnjih 700 godina“ na prostorima Bosanske Krajine “muslimani nisu ratovali ni protiv Srba, ni protiv Hrvata, već isključivo protiv muslimana”.

Bilo bi dobro da ovo pogledaju i da se nad ovim dobro zamisle i njeni koalicioni partneri, a ratni komandanti Farko Hodžić-Hodža, Ekrem Prošić-Maršal, Amir Avdić, ali i Husein Rošić, Nijaz Hušić i mnogi drugi, koji i dalje uporno brane koaliciju SDA-DF-SBB-Laburistička stranka.

O gospodinu Amiru Muriću (SDP) nekom drugom prilikom…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 4 =