Trostruko ubistvo u Sanskom Mostu

0
SHARE

U sanskoj mjesnoj zajednici Vrhpolje, koja se nalazi 15-tak kilometara južno od grada prema Ključu, danas oko 14,30 sati se je dogodilo teško ubistvo u kojoj su život izgubila tri stanovnika ovoga sela.

Iz MUP-a USK je izdano saopštenje u kome se navodi:

– Danas oko 14,30 sati, Policijska stanica Sanski Most, obaviještena je da je u mjestu Vrhpolje općina Sanski Most, K.M. lišilo života tri lica, i to upotrebom vatrenog oružja. Pripadnici Policijske stanice Sanski Most uhapsili su K.M, i nad istim se provodi kriminalistička obrada. Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP USK-a, provode uviđajne radnje te utvrđuju način i motiv ovog trostrukog ubistva

Prema nezvaničnim, ali izvjesnim informacijama, trostruko ubistvo je počinio Muhamed Kadirić, a ubijeni su Safet Kadirić, Elko i Emir Bajrić. Sva četvorica su mještani sela Vrhpolje.

Prema dostupnim informacijama, jedan od ubijenih je pronađen u pomoćnom objektu kod kuće Muhameda Kadirića, drugi ubijeni na samim vratima, a treći iza objekta. Navodno, sva četvorrica su se družili, odnosno konzumirali alkohol u tom pomoćnom objektu. Nakon čega je vjerovatno zbog svađe došlo do obračuna.

Nakon što je počinio ovo teško krivično djelo, ubica Muhamed Kadirić je došao do prvih komšija i rekao im da zovnu policiju i da je ubio tri čovjeka.

Brojne policijske snage su tokom cijelog popodneva prisutne u selu Vrhpolje, provodeći detaljnu kriminalističku obradu ovoga nesretnoga slučaja.

Ubica Muhamed Kadirić je uhapšen i nad njim se vrši kriminalistička obrada.

Nakon jučerašnjeg hapšenja policajca Ekrema Krupića i njegovog saučesnika Almedina Halkića, zbog zloupotrebe položaja i teške krađe, ovo je novo hapšenje u samo dva dana, čime Sanski Most počinje da liči na grad slučaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × two =