U ponedjeljak vanredna sjednica Skupštine USK (VIDEO)

0
SHARE

Danas je u prostorijama Skupštine Unsko-sanskog kantona održana sjednica Kolegija Skupštiine, na kojem je odlučeno da se 19. vanredna sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona održi u ponedjeljak 27.11.2017. godine, s početkom u 10,00 sati, a eventualni dnevni red će biti utvrđen na samoj sjednici.

U izjavi za RTV USK predsjedavajući Skupštine USK Nijaz Hušić je rekao da je inicijativu za održavanje vanredne sjednice potpisalo više od jedne trećine zastupnika, a da pri tome nisu definirali dnevni red tog zasjedanja.

Prema riječima predsjedavajućeg Hušića, svi članovi Kolegija su bili raspoloženi da se sjednica Skupštine i održi, da se dnevni red utvrdi na samoj sjednici, a po njemu, insistiraće se na dvije najaktuelnije teme koje se tiču Kantonalne bolnice i Službe za zapošljavanje, što je trebalo da bude realizirano na posljednjoj redovnoj sjednici, koja nije ni održana. No, nije isključio mogućnost ni da se u dnevni red uvrste i određeni propisi sa Univerziteta, kao i rasprava o ostavkama ministara iz reda SBB-a, ukoliko Vlada do tada pripremi potrebne materijale i prijedloge.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × four =