Zašto je direktor iz Ključa Ibrahim Zukanović angažirao advokata iz Sarajeva?

0
SHARE

Pored nekoliko advokata u Ključu i nekolicine advokata u bližim mjestima, osuđeni direktor JP „UKUS“ d.o.o. Ključ Ibrahim Zukanović angažirao je advokata iz Sarajeva Damira Katicu za izradu sistematizacije radnih mjesta u Preduzeću koje je doveo na rub propasti. Iako JP „UKUS“ ima zaposlenog diplomiranog pravnika koji ima sve kompetencije za izradu jednog takvog pravilnika u Preduzeću, osuđeni direktor Zukanović ga je ipak isključio iz ovog postupka te „posao“ koji će sigurno dobro platiti povjerio advokatu iz Sarajeva.

Zašto advokat iz Sarajeva? Pitaju se mnogi ovih dana u Ključu…

U kancelariji advokata Damira Katice iz Sarajeva zaposlena je Damira Kulenović, inače kćerka Sulejmana Kulenovića, doskorašnjeg vijećnika SDP u Ključu i člana Predsjedništva SDP Ključ. Sulejman Kulenović je odlukom Centralne izborne komisije BiH prije mjesec dana razriješen dužnosti općinskog vijećnika zbog nezakonitosti koje su utvrđene u njegovom slučaju, tj.sukoba interesa o kojem Kulenović nije govorio te je skoro šest godina nezakonito primao naknadu općinskog vijećnika u Ključu.

Nakon ovoga građani opravdano izražavaju zabrinutost zašto se novac za usluge daje advokatu čak iz Sarajeva? Nije li u ovom slučaju previše slučajnosti da se angažuje advokat kod kojeg je zaposlena kćerka stranačkog kolege direktora Zukanovića? Koliko će JP „UKUS“ Ključ, koje je ionako pred propašću, platiti navedene usluge advokatu i ko je još „ugrađen“ u taj posao? Hoće li novac dijeliti neko od navedenih aktera priče?

Mislimo da bi se u slučaj „UKUS“ Ključ definitivno trebali uključiti i istražni organi na čelu sa Tužilaštvom, koji bi morali ispitati eventualno postojanje krivične odgovornosti pojedinaca koji sistematično uništavaju ovo preduzeće.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − thirteen =