Zbog finala Liga kupa, odgođen manchesterski derbi

0
SHARE

Utakmica koja podijeli Manchestar na crveni i svijetloplavi dio, onu između Uniteda i Cityja, a koja je prema rasporedu trebala da bude, u okviru 26. kola Premier lige, odigrana danas, odgođena je do daljnjega i može se desiti da bude odigrana tek za dva mjeseca, odnosno 24. aprila ove godine.

Međutim, postoji i mogućnost da se ovaj susret odigra već 01.marta, samo tri dana nakon finala EFL kupa, obzirom da niti jedna ekipa neće imati obaveze u evropskim kupovima.

Međutim, to zavisi i od toga da li će neka od ove dvije ekipe morati da ponovi utakmicu 5. kola FA kupa, obzirom da pravila engleskog kupa zahtijevaju ponavljanje utakmice, ukoliko prvi susret završi neriješenim rezultatom.

Razlog odgađanja gradskog derbija je današnje finale engleskog Liga kupa (EFL) koje u 17,30 sati po srednjeevropskom vremenu, na Wembleyu, igraju Manchester United i Southampton.

Inače, kada je u pitanju današnje finale Liga kupa, trener crvenih đavole Jose Mourinho je izjavio da će, u slučaju da United osvoji ovo takmičenje, pobjednički pehar podići njihov kapiten Wayne Rooney, čak i u slučaju ako uopšte ne bude ulazio u igru.

„On je naš kapiten, bez obzira da li igrao ili meč odgledao sa klupe, ili ušao u igru sa klupe, bio u startnoj postavi ili bio zamjenjen u toku igre – on je uvijek naš kapiten“ – rekao je Mourinho.

Ipak, nakon ova izjave, Mourinho je uz osmjeh dodao: „Ukoliko pobijedimo, nebitno mi je ko će da podigne pehar“.

Rooney je u konkurenciji za današnje finale, bez obzira što je, zbog ozljede, propustio posljednjih šest utakmica engleske Premier lige.

U današnjem finalu Mourinho zbog ozljede neće moći da računa na odličnog Armenca Henrikha Mkhitaryana, koji u zadnje vrijeme pruža odlične partije za United, a strijelac je i nekoliko bitnih golova.

Rooney bi mogao da bude u startnoj postavi ukoliko se Mourinho odluči na strategiju koja uključuje značajnu centralnu ulogu Roneya na sredini terena.

„Moram donijeti odluku“, rekao je Mourinho, dodavši „Znate, normalno je da morate da imate najmanje dva različita sistema igre“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 2 =